INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Șefii Barcelonei s-au decis în privința succesorului lui Xavi. Ce obstacol major trebuie să treacă însă la vară!

Roberto De Zerbi, tentat de provocarea carierei / Foto; Imago
Roberto De Zerbi, tentat de provocarea carierei / Foto; Imago

Articol de - Publicat sambata, 17 februarie 2024 17:03 / Actualizat sambata, 17 februarie 2024 19:17

Roberto De Zerbi (44 de ani), managerul lui Brighton, ar fi alesul Barcelonei pentru a prelua ștafeta de la Xavi. Cotidianul AS dezvăluie și piedica de care catalanii ar avea nevoie să treacă: clauza de reziliere din contractul antrenorului italian (scadent în iunie 2026), 10 milioane de euro!

Campioana Spaniei a hotărât cine este favoritul pentru a prelua la vară postul lăsat vacant de Xavi, care a anunțat că pleacă la finele acestei stagiuni. Conform informațiilor culese de cotidianul AS, Roberto De Zerbi ar fi în fruntea listei de candidați, câștigând „finala" cu Hansi Flick. 

Lista de achiziții a Barcelonei. Inclusiv un fost dinamovist se află printre jucătorii vizați de Deco!
BARCELONA
Lista de achiziții a Barcelonei. Inclusiv un fost dinamovist se află printre jucătorii vizați de Deco!

„Comisia Sportivă a clubului blaugrana a ajuns la concluzia că italianul este alegerea cea mai potrivită, cu condiția ca Brighton să-i dea drumul fără a pretinde plata clauzei de reziliere a angajamentului valabil încă două sezoane, în valoare de 10 milioane de euro. 

Un obstacol important, având în vedere și nevoile mari financiare ale grupării catalane. De Zerbi este și pe placul președintelui Joan Laporta și al directorului sportiv Deco.

Impresarii trebuie să scape de clauza de reziliere!

De altfel, agenții fostului mijlocaș al lui CFR Cluj, Edmundo Kabchi și Edoardo Cnajr, s-au deplasat la Barcelona, unde au negociat miercuri trei ore cu oficialii blaugrana. 

„Mesajul e clar: dacă impresarii lui De Zerbi vor rezolva problema spinoasă a clauzei, nu mai există niciun impediment pentru ca tehnicianul de 44 de ani să fie numit pe 1 iulie la conducerea Barcelonei. 

Cu banii respectivi economisiți, catalanii ar putea să-i mărească salariul și să-i prelungească acordul lui Ronald Araujo, curtat de multe cluburi mari", scrie sursa citată.

Barcelona a plătit clauza lui Xavi: 5 milioane de euro

Și Xavi l-a recomandat pe managerul de 44 de ani: „Brighton este echipa ce construiește cel mai bine jocul din lume. Nu există o alta mai bună când vine vorba de a face progresia cu mingea de la portar până în ultima treime a adversarului". În plus, este și potrivit pentru strategia de viitor a Barcelonei. 

„De Zerbi s-a dovedit consecvent atunci când vine vorba de a paria pe tineri, așa cum a demonstrat cerând venirea lui Ansu Fati", a precizat AS. Ultimul antrenor pentru care clubul blaugrana a achitat bani pentru a-l aduce este chiar Xavi. Al-Sadd din Qatar, echipa la care actualul tehnician catalan și-a început noua carieră și cu care a luat 6 trofee în doi ani și jumătate, nu l-a eliberat decât pentru 5 milioane de euro.

„Coșmarul" Barcelonei este liber, dar nu are majoritate!

Contracandidatul lui De Zerbi are adepți în conducerea campioanei Spaniei, dar nu întrunește majortatea la vot. Hansi Flick a rămas ca o amintire tristă pentru Barcelona, învinsă de Bayern în în „sferturile" Ligii Campionilor în 2020 cu 2-8! 

El a reușit să câștige șase trofee cu bavarezii și are avantajul că este liber de cinci luni, după despărțirea de naționala Germaniei. Doar că Flick ar prefera să revină la Bayern pentru a-l schimba pe Thomas Tuchel, tot mai amenințat cu demiterea dacă nu va redresa situația la echipa muncheneză.

72de meciuri are Roberto De Zerbi ca antrenor al lui Brighton, pe care a calificat-o în premieră în cupele europene. Bilanțul său: 34 de victorii, 16 egaluri și 22 eșecuri

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Barcelona, vulcan în erupție » „Vestiarul e împotriva lui Lewandowski” + Ce salariu are polonezul!
SPANIA
Barcelona, vulcan în erupție » „Vestiarul e împotriva lui Lewandowski” + Ce salariu are polonezul!
Dennis Man de 10! Din nou decisiv în victoria Parmei, care se desprinde la șefia Seriei B. Notele primite și ce a spus antrenorul despre el
ITALIA
Dennis Man de 10! Din nou decisiv în victoria Parmei, care se desprinde la șefia Seriei B. Notele primite și ce a spus antrenorul despre el

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
VardyParty
VardyParty  •  17 Februarie 2024, 21:43
Postat de elgabri pe 17 Februarie 2024, 20:32

Pai Varzelona se uita la 10 meleoane care si pentru Nea Gigi sunt un mizilic !!

Corect. In plus, bietul De Zerbi, de ce sa meargă "in jos", la Barcelona? Bașca ca 3 sa fii *** sa te duci acolo. Poate Dani Alves sa vrea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  17 Februarie 2024, 20:32

Pai Varzelona se uita la 10 meleoane care si pentru Nea Gigi sunt un mizilic !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează