INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Selecționerul Luis Enrique nu dezarmează: „Pare că trăim într-un film horror, dar ne vom reveni”

Luis Enrique, selecționerul Spaniei, consideră că vom depăși criza coronavirusului // sursă foto: Guliver/gettyimages +30   FOTO
Luis Enrique, selecționerul Spaniei, consideră că vom depăși criza coronavirusului // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 10:56

Selecționerul Spaniei, Luis Enrique (49 de ani), trecut prin tragedia pierderii fetiței, susține că vom depăși criza coronavirusului: „Ființa umană are capacitatea adaptării. Sper că guvernanții vor înțelege ceea ce facem planetei”.

Și-a pierdut copila de nouă ani, însă tot a găsit forța de a merge mai departe și a reveni pe banca naționalei Spaniei. Și Luis Enrique, care a renunțat la păr în carantină, resimte perioada dificilă în pandemia de coronavirus. „Nu pot să mă plâng, sunt cu soția și cu copiii. Am spațiu unde să fac mișcare și să gândesc pozitiv. Ființa umană are capacitatea de a se adapta. Sper că guvernanții vor înțelege ce rău facem planetei. Deși asta este realitatea, pare un film de groază. Dar ne vom reveni în ciuda problemelor economice. 

Avem multe persoane ce suferă în spitale. Nu reușesc să nu mă gândesc la copilași, la toți oamenii care au văzut moartea de aproape ori care nu au putut să stea alături de cei dragi în ultimele clipe. Ne plângem de chestii mărunte și apoi realizăm ce și unde greșim, dar repetăm", a spus fostul tehnician al Barcei, care pe 8 mai împlinește 50 de ani.

Iniesta, un Harry Potter al fotbalului

Luis Enrique a mai dezvăluit pe Instragram că atunci când nu mai suportă fotbalul și când se va retrage se va dedica trup și suflet ciclismului, „sport pe care-l practic de când am agățat ghetele în cui și care mă ajută când am dubii".

Tehnicianul spaniol a făcut referire și la fotbaliștii pe care i-a avut adversari și pe care a avut privilegiul să-i pregătească. „Am jucat cu marele Ronaldo, era un fenomen, ca Laudrup. Apoi, Ronaldinho, Figo, Rivaldo... Am avut posibilitatea de a-i antrena pe Messi, Suarez, un atacant cum n-am mai văzut niciodată, are acel caracter agresiv ce le face viața atât de grea fundașilor. Iniesta, un Harry Potter al fotbalului, a făcut lucruri nemaipomenite".

16 trofeea cucerit Luis Enrique cu Barcelona, 9 ca antrenor și 7 ca jucător. Mai are și trei pentru Real Madrid ca fotbalist. E campion olimpic la JO 1992

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+26 FOTO

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri de actualitate despre COVID-19:

Ultima oră » Bilanț în România: 8.067 de cazuri de coronavirus » În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 360 de îmbolnăviri

Efectele coronavirusului în Argentina: statuia lui Diego Maradona „poartă” mască

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează