INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

VIDEO Senegal, prima finalistă de la Cupa Africii » Sadio Mane și compania au trecut cu 3-1 de Burkina Faso

Senegal a câștigat duelul cu Burkina Faso din prima semifinală a Cupei Africii, scor 3-1, și este prima națională calificată în finală Foto: Imago
Senegal a câștigat duelul cu Burkina Faso din prima semifinală a Cupei Africii, scor 3-1, și este prima națională calificată în finală Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 februarie 2022 23:31 / Actualizat miercuri, 02 februarie 2022 23:57

Senegal a câștigat duelul cu Burkina Faso din prima semifinală a Cupei Africii, scor 3-1, și este prima națională calificată în finală

Deși era mare favorită înainte de meci, Senegal a rezolvat meciul abia în ultimele 20 de minute. După o repriză echilibrată, Sadio Mane și compania au apăsat pedala de accelerație, iar jocul a început să curgă încet, încet în favoarea „leilor din Teranga”.

Cum a ajuns Edjouma la FCSB » Gigi Becali, negocieri cu diversiuni: „Am spus 1001 de minciuni, dar visez la asta de 20 de ani!”
FCSB
Cum a ajuns Edjouma la FCSB » Gigi Becali, negocieri cu diversiuni: „Am spus 1001 de minciuni, dar visez la asta de 20 de ani!”

Senegal s-a calificat în finala Cupei Africii

Abdou Diallo (25 ani), fundașul lui PSG, a deschis scorul în minutul 70, după ce a preluat o minge în careu și a șutat perfect lângă bară. Șase minute mai târziu, două dintre vedetele aflate pe teren pentru Senegal, Sadio Mane (29 ani) și Idrissa Gueye (32 ani), au combinat perfect pentru ca jucătorul lui PSG să marească diferența la două goluri.

Burkina Faso nu a renunțat însă, iar eforturile au fost răsplătite în minutul 82, atunci când Ibrahim Blati Toure (27 ani), fotbalist în prima ligă egipteană, a readus speranțele unei reveniri. Entuziasmul nu a ținut însă prea mult, pentru că, peste 5 minute, Sadio Mane a pus definitiv capăt suspansului, înscriind pentru 3-1. 

Mane a egalat astfel recordul pentru cele mai multe goluri înscrise în naționala Senegalului, fiind acum la egalitate cu Henri Camara (44 ani). Ambii au 29 de goluri.

Senegal își va afla joi adversara din finală 

Cealaltă finalistă va fi stabilită joi seara, după meciul dintre Camerun și Egipt, cu începere de la ora 21:00. Marea finală va avea loc duminică, 6 februarie, pe stadionul Olembe, din Yaoundé, capitala Camerunului.

Citește mai multe știri despre Cupa Africii:

Toni Conceicao, 6 trofee cu CFR, poate cuceri și Cupa Africii!

Scandal la Cupa Africii! Eto'o i-a incitat pe camerunezi înaintea semifinalei: „Va fi război!” » Răspunsul Egiptului: „Merită cartonaș roșu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează