INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Sepp Blatter acuză un complot la FIFA: „Infantino suferă de delirul grandorii! A transformat fotbalul”

Sepp Blatter // FOTO: Guliver/GettyImages +37   FOTO
Sepp Blatter // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 02 iunie 2020 11:51

Elvețianul Sepp Blatter, fost președinte FIFA, susține că ”în aroganța lui, Giani Infantino nici nu mai discută cu președinții de federații, ci doar cu șefi de stat”.

La 84 de ani, Sepp Blatter încă se gândește la evenimentele din vara lui 2015, când a fost forțat să demisioneze la doar câteva zile după ce fusese reales președinte al forului mondial. Afirmă că americanii, care anchetau corupția FIFA și care tocmai arestaseră mai mulți oficiali importanți ai organizației de Zürich, au făcut presiuni mari pentru a renunța.

„Au spus: «Capul trebuie să cadă!»", afirmă elvețianul într-un interviu acordat agenției Keystone-SDA. „Dintr-o dată, după ce am renunțat, justiția americană nu mai considera FIFA un grup mafiot, ci o victimă".

Consideră că Gianni Infantino are legătură cu tot acel complot. „I s-a deschis calea spre președinția FIFA", pretinde Blatter, care îl atacă pe succesorul său: „În aroganța lui, nici nu mai discută cu președinții de federații, ci doar cu șefi de stat. Suferă de delirul grandorii. Și, ce e mai rău, a transformat fotbalul într-o uriașă mașină de bani".  

17 ania fost Sepp Blatter președintele FIFA, între 1998 și 2015

FOTO. Imagini inedite din întreaga lume în plină pandemie de COVID-19

+33 FOTO

VIDEO Duel puternic în Bundesliga, Leverkusen primește vizita lui Bayern Munich

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Mircea Lucescu, atacat de un fotbalist brazilian: „Voia alt jucător. În timpul unui meci, m-a scos de pe teren după doar 15 minute, deși jucam foarte bine!”

5 jucători de la Barcelona ar fi fost depistați pozitiv cu COVID-19, la începutul pandemiei

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
maistorkokir
maistorkokir  •  02 Iunie 2020, 20:29

giani si sepp au aceleasi radacini, sunt elvetieni din acelasi canton, pt batranul sepp e trist sa se uite la giani precum intr-o oglinda a timpului, si sa se vada cum era insusi el in tinerete ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close