INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

OFICIAL Sergio Busquets s-a retras din naționala Spaniei: „După 15 ani, a sosit momentul să îmi iau rămas bun”

Sergio Busquets/ foto Imago Images
Sergio Busquets/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 decembrie 2022 14:37 / Actualizat vineri, 16 decembrie 2022 14:57

Sergio Busquets (34 de ani) a anunțat că se retrage din naționala Spaniei.

Meciul cu Maroc, 0-0 și 0-3 la penalty-uri, în optimile Campionatului Mondial, a fost ultimul pentru Busquets la echipa națională a Spaniei. El debuta pentru „Furia Roja” în aprilie 2009, în victoria cu Turcia, scor 2-1, din preliminariile Campionatului Mondial din 2010.

Infantino anunță o nouă schimbare: primul Mondial al Cluburilor XXL! 32 de echipe în 2025, deși europenii nu sunt de acord!
FIFA
Infantino anunță o nouă schimbare: primul Mondial al Cluburilor XXL! 32 de echipe în 2025, deși europenii nu sunt de acord!

Nu a durat mult până și-a câștigat locul de titular și a fost om de bază la triumful de la Mondialul din 2010, din Africa de Sud. Mijlocașul Barcelonei și-a trecut în palmares și trofeul obținut de Spania la Campionatul European din 2012.

Sergio Busquets s-a retras din naționala Spaniei

„Aș dori să vă anunț că, după aproape 15 ani și 143 de meciuri, a sosit momentul să îmi iau rămas bun de la echipa națională.

Aș dori să le mulțumesc tuturor oamenilor care m-au însoțit în această lungă călătorie. De la Vicente del Bosque, care mi-a oferit oportunitatea de a debuta, până la Luis Enrique, pentru că m-a făcut să mă bucur de fiecare secundă. De asemenea, le mulțumesc lui Julen Lopetegui , Fernando Hierro sau Robert Moreno pentru încrederea acordată, precum și întregului staff.

Și, bineînțeles, fiecăruia dintre coechipierii mei, alături de care am luptat pentru a încerca să duc echipa acolo unde merita, cu mai mult sau mai puțin succes, dar întotdeauna dând totul și cu cea mai mare mândrie”, a fost mesajul lui Busquets, potrivit Mundo Deportivo.

Busquets: „A fost o onoare să îmi reprezint țara și să o duc în vârful fotbalului”

„A fost o onoare să-mi reprezint țara și să o duc în vârf, să fiu campion mondial și european, să fiu căpitan și să joc atâtea meciuri, cu mai mult sau mai puțin succes. 

Mereu am dat maximum și am încercat să îi fac pe toți să simtă cât de importanți sunt, ajutându-i pe toți și luptând pentru același obiectiv. Am creat experiențe unice, de neuitat, istorice”, și-a încheiat Busquets mesajul.

Palmaresul lui Sergio Busquets la naționala Spaniei

  • 143 de meciuri
  • Două goluri
  • Un Campionat European
  • Un Campionat Mondial
  • 9 pase decisive
Match Quiz finala CM: Argentina - Franța
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Argentina - Franța și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

Citește și: 

Messi l-a depășit net pe Maradona și atacă în finală performanța lui Pelé!
CM 2022
Messi l-a depășit net pe Maradona și atacă în finală performanța lui Pelé!
Neymar i-a înfuriat pe brazilieni » A dat o petrecere uriașă după eliminarea de la Campionatul Mondial
BRAZILIA
Neymar i-a înfuriat pe brazilieni » A dat o petrecere uriașă după eliminarea de la Campionatul Mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează