CAMPIONATE  ·  ITALIA

SERIE A. Cluburile din Italia s-au înțeles să taie salariile, fotbaliștii se revoltă: „Situația este rușinoasă”

Juventus, Lazio și Inter se luptă pentru titlu în Serie A // sursă foto: Guliver/gettyimages +34 FOTO
Juventus, Lazio și Inter se luptă pentru titlu în Serie A // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de — Marti, 07 Aprilie, 13:08

Damiano Tommasi, președintele Asociației Jucătorilor din Italia, contestă acordul la care au ajuns Liga și echipele din Serie A pentru reducerea cu cel mult o treime a contractelor.

Propunerea Ligii, acceptată luni de reprezentanții celor 20 de cluburi, de a se micșora salariile în Serie A, a provocat mare scandal în Italia.

Președintele Asociației Jucătorilor se revoltă. „Această tăiere seacă nu ajută la refinanțarea sistemului, nici la protejarea categoriilor de jos, și nici pentru alte activități sociale. Se mai plătesc taxe la acești bani pierduți sau, de fapt, statul va încasa mai puțin? Situația e realmente paradoxală și rușinoasă. O schizofrenie!", acuză Damiano Tommasi.

355 de milioane de euroeste suma economisită la salarii de cluburile din Serie A dacă, din cauza pandemiei, nu se va relua campionatul. Suma se înjumătățește în caz contrar

Fostul mijlocaș al Romei a explicat de ce contestă varianta ca fotbaliștilor pe care îi reprezintă să le fie reținută o treime din contracte dacă nu se mai reia deloc campionatul sau o șesime dacă va continua din vară: 

Există cluburi ce nu au achitat nici salariul pe ianuarie. Trebuie să recalibrăm sistemul în această criză. Continuăm să recomandăm programe de antrenament, să monitorizăm jucătorii și să nu facem nicio mișcare așteptând reluarea activității, dar, pe de altă parte, aflăm cu stupoare că nu ne mai plătesc dacă nu reîncepem. Fotbaliștii sunt puși într-o lumină proastă!"

GALERIE FOTO. Imagini de pe întreg mapamondul, în plină pandemie de COVID-19

+35 FOTO

VIDEO: În ultimele 24 de ore ofițerii MAI au aplicat amenzi în valoare de 21.730.979 de lei (aproximativ 4,5 milioane de euro)

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:Doi frați sunt ultimii condamnați la moarte din Europa. Ireal ce i-au făcut profesoarei lor! „Când judecătorul a citit verdictul, toată lumea a aplaudat„

Libertatea

Comentarii (1)

florin_teodor  •  07 Aprilie 2020, 14:10

off, saracii de voi, nu va mai ajung meleoanele de euro. eu v-as taia 99 % !

Vezi toate comentariile (1 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Bochum - St. Pauli

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Greuther Furth - Sandhausen

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Freiburg - Monchengladbach

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1