INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

SERIE A. Președintele lui Lazio se revoltă: „De ce ne interzic antrenamentele?”

Ștefan Radu și ceilalți jucători ai lui Inzaghi, pregătiți să iasă pentru efort la iarbă verde +9   FOTO
Ștefan Radu și ceilalți jucători ai lui Inzaghi, pregătiți să iasă pentru efort la iarbă verde

Articol de - Publicat miercuri, 08 aprilie 2020 14:35

Claudio Lotito (62 de ani), președintele lui Lazio, cere reluarea pregătirilor: „Formello respectă toate regulile sanitare și nu există riscul infectării. Cum se poate lucra în fabrici, iar la fotbal, nu?”.

Reînceperea pregătirii în Serie A a fost amânată pe termen nedefinit la recomandarea medicilor, dar Lazio continuă să se revolte prin vocea președintelui. Claudio Lotito tot nu acceptă că Ștefan Radu și colegii biancocelesti trebuie să stea închiși în casă: 

„Și antrenamentul e o muncă. Dacă se lucrează în fabrici ori dacă în spitale merg persoanele care fac curățenie, de ce fotbaliștii nu-și pot exercita meseria în condiții de deplină siguranță? 

În cantonamentul de la Formello respectăm toate regulile sanitare impuse de Guvern, iar controalele sunt severe și nu există riscul infectării".

Lotito, președinte Lazio: „Am angajați în spitale cu coronavirus"

Patronul revelației stagiunii propune și soluții pentru ca reacomodarea la efort să nu dureze mult:

 „Apar probleme dacă blochezi pregătirea fizică o lună și jumătate, jucătorii sunt obișnuiți să aibă două ședințe pe zi. Trebuie să-i testăm și dacă sunt imuni la virus, să iasă la antrenament! Niciun jucător n-a ajuns la spital, corpul lor e rezistent la boală. 

Se pregătesc în perimetru deschis, sunt controlați non-stop și trebuie să fie lăsați să muncească. Le oferim tot confortul, dispunem și de măști la club. Eu am mulți angajați la firmele mele ce lucrează în spitale cu cazuri de COVID-19".

„Din respect față de strategia comună a cluburilor din Serie A, am renunțat să reluăm pregătirea. Nu ne jucăm cu sănătatea oamenilor, dar antrenamentul nu e un act ludic, ci lucrativ" - Claudio Lotito, președinte Lazio

Cantonament la Roma de 45 de zile?!

Italienii iau în calcul pentru a termina campionatul și un plan planul extrem, care întrunește din ce în ce mai multe voturi. Vor să mute toate echipele într-un cantonament la Roma, pentru 45 de zile! În capital Italie, vor fi adoptate măsuri speciale de protecție pentru cei aproximativ 300 de fotbaliști și membri ai staffurilor tehnice. 

Se va interzice accesul la antrenamente, și pentru familiile acestora, și presei, iar testele pentru depistarea COVID-19 vor fi efectuate frecvent. Ar urma ca toate meciurile rămase să aibă loc în Cetatea Eternă, unde sunt suficiente stadioane. Tot acolo vor sta arbitrii, din același motiv, acela de a evita deplasările și potențiala infectare.

FOTO Bayern Munchen, primul gigant din Europa care a reluat antrenamentele

+5 FOTO

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Lovitură de stat la Barcelona » Cui îi cere demisia Maria Bartomeu, președintele clubului

Dezvăluiri din vestiarul lui AC Milan: „Când am intrat prima dată, Ronaldo mi-a dat o revistă Playboy”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
marius.bxl
marius.bxl  •  09 Aprilie 2020, 05:59

Singura salvare este greta thunberg

Vezi toate comentariile (1)
Comentează