INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Controverse după transferul unui african de 18 ani în Suedia » Fotbalistul, acuzat că minte în privința vârstei

Silas Nwankwo
Foto: Mjallby/facebook
Silas Nwankwo Foto: Mjallby/facebook

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 februarie 2022 12:29 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 13:54

Silas Nwankwo (18 ani) este protagonistul unei mari controverse după transferul la Mjallby, în Suedia.

După ce a impresionat la formația din Nigeria, Nasarawa United, unde a avut 19 goluri și a dat 8 pase decisive, reușind chiar să prindă „Echipa anului” în campionat, Silas Nwanko a prins transferul în Europa, la Mjallby.

„Daniliuc, stoperul cu corp de culturist” » Fotbalistul care i-a impresionat pe spanioli + De ce nu concepe să joace pentru România
INEDIT
„Daniliuc, stoperul cu corp de culturist” » Fotbalistul care i-a impresionat pe spanioli + De ce nu concepe să joace pentru România

„Este clar că, dacă te uiți la reușitele lui la 18 ani, este impresionant. Dar suntem impresionați și de marile sale calități, atât viteza cât și de capacitatea sa de a gestiona șansele de gol. Un fotbalist care va avea nevoie de timp, dar de care credem  că pe termen lung, poate face diferența pentru club”, a transmis Hasse Larsson, directorul sportiv al echipei potrivit AS.

Probleme apărute în momentul prezentării

Momentul în care Silas a fost prezentat la noua echipă a stârnit reacții controversate din partea fanilor și a oamenilor de fotbal. Aceștia au pus la îndoială vârsta nigerianului care susține că are 18 ani, dar care pare mult mai matur.

Nelămuriri cu privire la vârsta sa apar și în jocul video „Football Manager”. Acolo, în ediția din 2021, în dreptul lui Silas apare că are 24 de ani, fiind născut pe 11 iunie 1996, iar în această ediție a jocului, nigerianul are brusc 17 ani, data sa de naștere fiind modificată: 12 decembrie 2003.

Caz similar cu cel al lui Minala, fostul fotbalist al celor de la Lazio

Controversa se aseamănă cu cea din cazul lui Joseph Minala, fostul jucător al celor de la Lazio, fotbalist care a fost aproape de a semna cu CS Universitatea Craiova vara trecută

În 2014, pe când evolua pentru Lazio Primavera, Minala avea, oficial, 17 ani, dar mai multe cluburi au făcut plângere, susţinând că era mult mai în vîrstă. 

„Nu are 17 ani, ci 37”, a susţinut chiar un prieten din copilărie, însă Lazio a contrat: „Actele lui sînt în regulă”. Iar impresarul a completat: „Vorbiţi cu el şi veţi realiza că are 17 ani”. Federația italiană a confirmat ulterior că era junior.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Manchester United, eliminată de Middlesbrough din Cupa Angliei la loviturile de departajare » Cristiano Ronaldo a ratat un penalty!

Lampard impune reguli draconice la Everton » A amendat un jucător pentru s-a oprit să-și lege șireturile

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close