INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

O vedetă din Bundesliga a jucat sub identitate falsă! Totul a fost pus la cale de agentul lui

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 08 iunie 2021 15:43 / Actualizat marti, 08 iunie 2021 18:00

Silas Wamangituka, cel mai bun fotbalist al lui Stuttgart, inclus în echipa ideală a Bundesligii, era în realitate Silas Katompa Mvumpa. Și nu are 21, ci 22 de ani.

Silas Wamangituka, 22 de ani, mijlocașul lateral al lui Stuttgart, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Bundesligii sezonul trecut, fiind ales de Kicker în echipa ideală, alături de Neuer, Kimmich sau Lewandowski, toți de la Bayern.

Silas Wamangituka, născut în 1998, nu în 1999

Fotbalistul congolez avea însă o problemă. Nu era acesta numele lui. Silas, nu și Wamangituka. În realitate, îl cheamă Silas Katompa Mvumpa. Și nici vârsta nu era corectă. Data nașterii, 6 octombrie 1998, nu 1999.

El și clubul șvab au scos la lumină povestea sumbră. Agentul i-a confiscat actele și îi controla veniturile. L-a plasat sub tutelă și i-a falsificat identitatea pentru a-l șantaja. „Am trăit în ultimii ani într-o teamă permanentă. Mi-a fost frică pentru mine și pentru familia mea din Congo”, a spus Silas.

Stuttgart nu va avea nicio problemă cu licența. „Jucătorul a fost victima unui complot, nu era o afacere legată de dreptul de ședere”, au explicat oficialii roș-albilor.

25de milioane de euro este cota lui Silas Katompa Mvumpa (cea mai mare la Stuttgart), potrivit transfermarkt.de

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Lovit în cap! Incidente grave la meciul SUA - Mexic, când meciul era suspendat pentru homofobie

Nu vor îngenunchea la Euro » Federația care se ridică împotriva trendului: „Iată ce spun UEFA şi FIFA”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  13 Iunie 2021, 22:20

Și n-are el nici 22 de ani, 32 mai de grabă. Și treaba cu șantajul este ca să acopere vârsta.

toss
toss  •  08 Iunie 2021, 20:08

totul pentru cauza Black Lives Matters...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează