INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Situație incredibilă la Inter Milano! Președintele Zhang e mai speriat de partidul comunist chinez decât de ultrașii „nerazzurri”

Ultrașii lui Inter Milano sunt unii dintre cei mai vulcanici din Serie A, foto: Imago
Ultrașii lui Inter Milano sunt unii dintre cei mai vulcanici din Serie A, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 august 2021 20:05 / Actualizat vineri, 13 august 2021 20:08

Guvernul de la Beijing e îngrijorat de un posibil faliment al trustului Suning. Steven Zhang, fiul patronului și liderul lui Inter Milano, vinde jucători pentru a reface situația financiară. Și a clubului, și a companiei. Atacurilor ultrașilor nu-l influențează deloc.

Inter Milano se află într-o situație financiară delicată, fiind nevoită să vândă jucători pentru a putea rezolva problemele cu datoriile. 

Fanii echipei din Lombardia sunt nemulțumiți de faptul că echipa care a luat titlul sezonul trecut se dezintegrează, dar chiar și așa, președintele Steven Zhang este mai preocupat de a nu supăra guvernul Chinei. Autoritățile de la Beijing sunt îngrijorate de un posibil faliment al trustului Suning.

Patronii chinezii ai lui Inter Milano traversează o perioadă tumultoasă

Suning Holdings Group este o companie chineză care deține 68,55% din acțiunile formației milaneze. Patronul, totodată și fondatorul firmei, e Zhang Jindong, tatăl lui Steven Zhang. Afacerile familiei Zhang nu au mers bine de când a început pandemia, iar acest aspect s-a transpus și la cluburile de fotbal deținute de familie.

Situație incredibilă la Inter Milano! Președintele Zhang e mai speriat de partidul comunist chinez decât de ultrașii „nerazzurri”
Steven Zhang, fiul patronului și liderul lui Inter Milano, vinde jucători pentru a reface situația financiară, foto: Imago

Mai întâi, Jiangsu Suning, fosta echipă antrenată de Cosmin Olăroiu, s-a desființat, iar la Inter au urmat restanțe salariale. Steven Zhang a reușit totuși să obțină un împrumut de 366 de milioane de dolari de la fondul de investiții Oaktree Capital, pentru a putea plăti sumele datorate jucătorilor.

Chiar și cu împrumutul la Oaktree, antrenorul Antonio Conte nu a putut fi convins să rămână la campioana Italiei, din cauza bugetului redus pentru transferuri pe care conducerea grupării îl promisese.

Au urmat plecările lui Romelu Lukaku si Achraf Hakimi, pe care clubul i-a cedat pentru 175 de milioane de euro combinat. În ciuda acestor vânzări, se vehiculează și mai multe plecări de la clubul lombard, tocmai din cauza disperării lui Steven Zhang de a obține fonduri.

Suporterii interiști, furioși: „Zhang, ți-a sunat ceasul"

Ultrașii din „Peluza Nord Milano" au afișat un nou banner la sediul clubului, după ce aceștia au procedat la fel în urmă cu o săptămână. Mesajul transmis de suporteri: „Zhang – ți-a sunat ceasul". Fanii au vandalizat și un graffitti cu Romelu Lukaku, în preajma stadionului „Giuseppe Meazza".

Steven Zhang pare totuși că nu se lasă intimidat de amenințările galeriei și continuă să meargă pe strategia de a vinde jucători. Rămâne de văzut ce plecări, dar și ce sosiri vor mai fi la Inter.

Articol realizat de Vlad Dima

Inter răspunde în mercato! După ce l-a pierdut pe Lukaku, transferă revelația de Euro

Dan Petrescu, propus la Parma: „Cred că viitorul lui e la echipa națională”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
firaldo
firaldo  •  14 August 2021, 09:22

Un titlu...ce poți spune despre asemenea aberație?Autorului i se pare incredibil ca un chinez se teme mai mult de comunismul chinezesc decât de suporterii unei echipe de fotbal...chiar nu mai poți spune nimic după o asemenea aberatie

senin
senin  •  14 August 2021, 08:58

Nu mai e nici fotbalul ce a fost, în fotbalul mondial a mai rămas o singura valoare, îl cheamă Mița! (dacă nu ma credeți, intrebati-l pe Corleone)

88gore88
88gore88  •  14 August 2021, 01:10

Fotbalul este una din ultimile "portite" lasate deschise de catre guvernele democratice pt spalarea banilor "capitalisti".Guvernul chinez detine controlul asupra averilor propriilor bogatasi.Greu de evitat cand esti luat in colimator...Ultrasii italieni?pistlol cu apa,gloantele vin de la Beijing...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează