INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SOUTHAMPTON - MANCHESTER CITY 1-0

Southampton - Manchester City 1-0. Ce l-a șocat pe Guardiola după al nouălea eșec din Premier League: „Nu-mi pot explica”

Pep Guardiola, după Soutehampton - Manchester City 1-0. foto: Guliver/Getty Images
Pep Guardiola, după Soutehampton - Manchester City 1-0. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 06 iulie 2020 11:32 / Actualizat luni, 06 iulie 2020 11:43

Southampton - Manchester City 1-0. Niciodată în carieră Pep Guardiola n-a legat trei înfângeri în deplasare: „Folosim portarul ca să construim acţiunile şi eroarea face parte din joc”. Ederson a fost învins cu un lob de la 36 de metri!

De la 4-0 cu noua campioană Liverpool la 0-1 cu Southampton în mai puţin de 72 de ore este transformarea inexplicabilă suferită de Manchester City în Premier. 

Nici Pep Guardiola nu înţelege noul scurtcircuit al "cetăţenilor" pe St Mary's: "Chiar şi pentru mine e dificil să găsesc un motiv. Am jucat mai mult decât bine, dar tot nu este suficient să câştigăm. Avem cel mai prolific atac, ne procurăm o grămadă de ocazii, oferim adversarilor cele mai puţine şi pierdem prea multe meciuri". 

Niciodată în Anglia, nici în toată cariera de manager, spaniolul nu a păţit-o! Trei eşecuri la rând "afară": 0-2 în derbyul cu United, 1-2 cu Chelsea, apoi duminică 0-1 cu "Sfinţii".

Pep Guardiola: "Nu-i vina lui c-am pierdut"

Şi ce gol a primit Ederson! Un lob de la 36 metri semnat de Che Adams, aflat la prima reuşită în 25 de jocuri în Premier League. E golul marcat de la cea mai mare distanţă în actualul sezon

Pep Guardiola nu e supărat însă pe brazilian: "Obişnuim să folosim şi portarul pentru a construi acţiunile şi eroarea face parte din joc. Nu e vina lui că am pierdut, s-a întâmplat de multe ori în acest campionat să paseze greşit. La câte oportunităţi am avut trebuia să înscriem, dar aşa-i fotbalul". 

Cu 5 etape rămase, City are 23 de puncte în urma lui Liverpool. Mai aproape de jumătatea clasamentului decât de lider! Dacă trupa lui Klopp n-ar mai fi jucat după restart tot câştiga titlul.

6 înfrângerila un loc în precedentele două campionate a avut City cu Guardiola, după şase în total în primul sezon de Premier al managerului spaniol

Citește și alte știri despre Premier League: 

LIVERPOOL - ASTON VILLA 2-0 // Revanșa campioanei! „Cormoranii” se impun pe teren propriu după umilința suferită cu City

Liverpool vrea un mijlocaș de elită de la Bayern » 35 de milioane pentru Thiago Alcântara

Playtech: Dana Budeanu, FĂCUTĂ PRAF după anunțul de azi. Lucian Mândruță a intervenit imediat: ‘Knock-out’


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close