FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Maximilian Nicu rupe tăcerea după 10 ani: „Pițurcă nu m-a vrut la națională + „Îi cer scuze lui Răzvan Lucescu”

Maximilian Nicu, în centru, la un antrenament al „tricolorilor”. Sursă foto: Arhivă GSP +36   FOTO
Maximilian Nicu, în centru, la un antrenament al „tricolorilor”. Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 02 iunie 2020 18:48

Maximilian Nicu (37 de ani) a fost primul jucător naturalizat în naționala României, în 2009. Născut în Germania din părinți români, mijlocașul a debutat pentru „tricolori” pe 12 august 2009, într-un meci amical câștigat cu Ungaria, 1-0.

Într-un interviu acordat presei din România, Max Nicu a vorbit despre relația pe care a avut-o cu Victor Pițurcă și Răzvan Lucescu, cei doi selecționeri cu care s-a intersectat la prima reprezentativă.

„A trecut mult de atunci. Normal că am fost dezamăgit. Mai ales după toată zarva cu cetățenia, nu am fost la primul meci nici măcar pe banca de rezerve. Nimeni nu a vorbit cu mine nimic. Am mers în vestiar și am văzut ca nu am tricoul pus și atunci am înțeles că nu sunt în lot.

Nu am fost supărat pe Pițurcă, dar am înțeles că el nu m-a vrut. Ăsta a fost și un motiv pentru care nu m-am simțit bine la națională”, a declarat Maximilian Nicu, potrivit Prosport. 

Max Nicu: „Îi cer scuze lui Răzvan Lucescu”

„După ce l-au schimbat pe Piturcă, Răzvan a venit în cantonament în Austria, a vorbit cu mine și m-a convins că are nevoie de mine. L-am plăcut de la început, un antrenor cu personalitate. 

(...) El m-a sunat de Crăciun, dar eu nu am putut răspunde atunci. Problema a fost, cu toate insistențele lui, că eu nu m-am simțit bine în echipă. Astăzi pot spune că îmi pare rău și îmi cer scuze că nu am mai vorbit cu el. Poate că aș mai fi jucat în echipa națională”, a mai spus Max Nicu, potrivit sursei citate. 

3 prezențeîn echipa națională a României adunat Max Nicu

Max Nicu a debutat în fotbalul profesionit în 2002, la SpVgg Unterhaching. Acesta a mai jucat pentru FC Rot-Wet Erfurt, SV Wehen wIESBADEN, SV Wacker Burghausen, Hertha Berlin, Freiburg, 1860 Munchen, Universitatea Cluj, Aris Limassol și SV Elversberg.

+32 FOTO

VIDEO. Ciprian Marica, despre perioada din Germania: „Am slăbit 5 kilograme din cauza stresului”

Citește și alte știri despre echipa națională: 

EXCLUSIV UEFA ne trimite la EURO 2021! Veste MARE pentru „tricolorii” mici antrenați de Adrian Mutu

Surpriză! Preferatul lui Ianis Hagi din „Generația de Aur” » Nu este tatăl său :)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
remarque
remarque  •  02 Iunie 2020, 23:31
Postat de risc_mix pe 02 Iunie 2020, 22:07

Pai numai cei doi? Sunt multe alte exemple de jucatori neagreati fie de ,,bisericutele' din lot fie de antrenori ca: Gica Craioveanu, Danciulescu, Niculescu, Sanmartean, Budescu

Aveti dreptate. Eu am dat doar cele mai cunoscute exemple, sau primele exemple care mi-au venit in minte.

risc_mix
risc_mix  •  02 Iunie 2020, 22:07
Postat de remarque pe 02 Iunie 2020, 20:53

la Nationala sunt gasti. Max Nicu a fost un jucator bun, dovada ca a jucat in Germania la un nivel decent, prin propriile forte. La Nationala noastra nu s-ar fi impus nici daca ar fi fost de super clasa. Pentru ca te lucreaza ”colegii”. Sa ne amintim de cele mai cunoscute cazuri de astfel de ”lucraturi”: Dobrin si Ioan Timofte II. Asa ca Max Nicu nu avea din start nici o sansa. Asa a fost, asa este(cine e decar azi?....) si asa va fi mereu la noi.

Pai numai cei doi? Sunt multe alte exemple de jucatori neagreati fie de ,,bisericutele' din lot fie de antrenori ca: Gica Craioveanu, Danciulescu, Niculescu, Sanmartean, Budescu

1391972634181505
Adrian Popescu  •  02 Iunie 2020, 21:57

@valdino bune vorbe

Vezi toate comentariile (6)
Comentează