INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

O cursă echilibrată » Analiza înaintea startului de campionat din Serie A

Ronaldo (înconjurat de interiști) mai vrea un titlu de golgeter
Foto:Imago
Ronaldo (înconjurat de interiști) mai vrea un titlu de golgeter Foto:Imago

Articol de - Publicat sambata, 21 august 2021 16:17 / Actualizat sambata, 21 august 2021 17:29

Lupta pentru scudetto nu oferă nicio mare favorită. Va fi greu ca Inter să-și apere titlul, după ce i-a slăbit efectivul. Juventus și Milan îi amenință poziția de campioană.

Azi pornește la drum și ultimul dintre cele 5 mari campionate ale Europei. Serie A încă resimte efectele crizei provocate de pandemie și asta face ca diferențele de valoare să nu mai fie atât de pregnante între aspirantele la scudetto. 

Cluburile au cheltuit jumătate față de vara trecută și s-au concentrat pe soluții mai ieftine sau împrumuturi și au vândut pentru a-și echilibra bugetul.

Inter, dezmembrată

Campioana e cea mai afectată după plecarea lui Antonio Conte. Fostul antrenor al nerazzurrilor a intuit primul vântul schimbării venit dinspre Beijing și a părăsit Interul imediat după terminarea sezonului. 

L-au urmat două piese foarte importante, Hakimi și Lukaku, transferați la bogatele PSG și Chelsea, semn că patronul chinez vrea să adune bani pentru a acoperi datoriile concernului Suning și pare mai puțin interesat să-și apere titlul. Trend care i-a înfuriat pe tifosi, piesele de schimb, Dzeko și Dumfries, fiind sub valoarea golgeterului și a aripii drepte. 

Misiunea lui Simone Inzaghi va fi complicată, pentru că Inter are alt calibru decât Lazio. Marele Fabio Capello e optimist și încrezător: „Cu vorbe puține poate motiva echipa actuală. Să demonstreze că Inter nu stă în doi jucători”.

Avantajul Allegri

Juventus e animată de ambiția de a-și recuceri poziția dominantă avută aproape un deceniu în Peninsulă. Și de aceea l-a rechemat pe Max Allegri, după ce a eșuat cu pariul Pirlo. „Va fi greu să repete succesele din primul ciclu. Totuși, e favorită înaintea lui Inter”, susține Capello. Locatelli e singura achiziție importantă.

„Milan are proiect”

Și Milan are ambiții mari acum, după ce a condus întrecerea mult timp în ediția trecută. "Arată un proiect clar", spune Capello. Deși au plecat Çalhanoğlu și, mai ales, portarul Donnarumma. Dar a venit expertul ofensiv Giroud. Și, important, mizează și pe continuitate pe banca tehnică. 

La Roma, achiziția de lux e pe bancă: Jose Mourinho. Însă portughezul nu mai reprezintă demult garanția succesului, chiar dacă giallorossii au investit 97 de milioane, 40 doar pe Abraham! Și Atalanta trebuie reținută în cursa pentru șefie, nu mai e o revelație, după cum Napoli nu e de subestimat, pentru că poate să încurce calculele cu Spalletti.

364de jucători străini evoluează în Serie A. Adică 58,4 la sută din totalul de 623 de fotbaliș

TOP 5 ACHIZIȚII

NumeFostul clubActualul clubSuma*
1.AbrahamChelseaAS Roma40
2. TomoriChelseaMilan 29,2
 3.N.Gonzalez StuttgardFiorentina  23,5
 4.McKennie SchalkeJuventus  20,5
 5.Musso UdineseAtalanta  20

*Cifrele sunt în milioane de euro

TOP 5 VÂNZĂRI

NumeFostul clubActualul clubSuma
1.LukakuInterChelsea115
2.HakimiInterPSG60
3.De PaulUdineseAtletico35
4.MussoUdineseAtalanta20
5. PolitanoInterNapoli 19

446,5 de milioanede euro au cheltuit cluburile din Serie A pentru achiziții în acest mercato, au vândut jucători de 416,2 milioane de euro

4,88 miliarde€ este valoarea de piață a jucătorilor activi în Serie A 80 de milioane € e cota de piață a lui Lautaro Martinez. Argentinianul e cel mai valoros fotbalist din campionatul italian

FAVORITELE LA TITLU

O cursă echilibrată » Analiza înaintea startului de campionat din Serie A
O cursă echilibrată » Analiza înaintea startului de campionat din Serie A

Program etapa 1 Serie A:

  • Astăzi 19:30 Verona - Sassuolo
    19:30 Inter - Genoa 
    21:45 Empoli - Lazio 
    21:45 Torino - Atalanta
  • Duminică 19:30 Bologna - Salernitana 
    19:30 Udinese - Juventus 
    21:45 Napoli - Venezia 
    21:45 Roma - Fiorentina
  •  Luni 19:30 Cagliari - Spezia 
    21:45 Sampdoria - Milan

6 români în Serie A

Avem în Serie A șase români la start după ce Dennis Man și Vali Mihăilă au căzut cu Parma în Serie B și Denis Drăguș s-a întors în Belgia de la Crotone. Au rămas Răzvan Marin (Cagliari), Ștefan Radu (Lazio), Vlad Chiricheș (Sassuolo), Ionuț Radu (Inter), Radu Drăgușin (Juventus) și Ciprian Tătărușanu (Milan). 

Titulari joacă doar primii trei însă. În divizia secundă, mai sunt alți opt români, dintre care îi menționăm pe Ionuț Nedelcearu și Vasile Mogoș (Crotone), Marius Marin (Pisa) și Romario Benzar (Lecce).

Seria A, televizată în România

Ca și sezonul trecut, Serie A se vede pe Digi, Telekom și Look, care vor acoperi cu transmisii live toate zilele în care se dispută fiecare etapă de week-end sau intermediară. 

De asemenea, sunt programate emisiuni de avancronică și rezumatele rundei.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Anunțul așteptat de toți fanii fotbalului » Când va debuta Messi la PSG

Alex Mitriță, deturnat din drumul spre Craiova de un român? Detalii despre posibila destinație a jucătorului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ripensistu
ripensistu  •  21 August 2021, 18:01

Atalanta sau AS Roma ar trebui sa castige, celelalte 3 sint mult prea bagate in seama si cocolosite.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează