INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERBIA

Steaua Roșie nu e Schalke » Sârbii refuză să rupă contractul cu Gazprom: „Ar fi o nebunie ca UEFA să ne oblige!”

Steaua Roșie Belgrad// Foto: IMAGO / Aleksandar Djorovic
Steaua Roșie Belgrad// Foto: IMAGO / Aleksandar Djorovic

Articol de - Publicat joi, 03 martie 2022 10:29 / Actualizat joi, 03 martie 2022 11:21

Steaua Roșie Belgrad nu vrea să renunțe la Gazprom, principalul susținător financiar în ultimii 12 ani. Serbia este unica țară europeană care a refuzat să aplice sancțiuni Rusiei după invadarea Ucrainei.

Încă de la începutul crizei din Ucraina, când Europa se opunea ferm invaziei Rusiei, președintele sârb Aleksandar Vucic a anunțat foarte limpede poziția țării sale. Respinge războiul, dar nu va aplica sancțiuni împotriva Moscovei. Pe continent, Serbia e singura care s-a opus pedepsirii Kremlinului. Nu există nici restricție aeriană.

FIFA ar fi decis ce se întâmplă cu locul Rusiei la barajul pentru CM 2022!
CM 2022
FIFA ar fi decis ce se întâmplă cu locul Rusiei la barajul pentru CM 2022!

Președintele Serbiei: „Suntem supuși unei presiuni uriașe”

Miercuri, Belgradul a votat pentru condamnarea atacului Rusiei la adunarea generală ONU, la fel ca alte 140 de state, „dar acest lucru nu viza sancțiuni”, a afirmat Vucic, care afirmă că „noi suntem supuși unei presiuni uriașe”. Rusia e demult aliata Serbiei, inclusiv în cazul Kosovo. Niciuna nu recunoaște independența Kosovo. 

Nici fotbalul sârb nu are altă poziție față de cea a țării sale. Dacă UEFA a reziliat contractul cu Gazprom, după zece ani de colaborare (la fel a procedat și clubul german Schalke), Steaua Roșie Belgrad refuză să rupă legăturile cu gigantul energetic rus. Și, foarte probabil, jucătorii antrenați de Dejan Stankovici vor purta pe tricouri numele Gazprom în „optimile” Europa League, pe 10 și 17 martie, contra lui Glasgow Rangers.

Directorul Stelei Roșii: „O asemenea pretenție ar fi o nebunie”

„Sper ca UEFA să nu ne ceară să renunțăm la Gazprom. O asemenea pretenție ar fi o nebunie”, a declarat Zvezdan Terzic, directorul general al grupării roș-albe, pentru postul sârb de televiziune K1. „Dacă nu ne-ar fi sprijinit Gazprom când noi eram în dificultate, clubul nu ar fi fost unde este astăzi”. Completând: „Ne sunt prieteni, nu doar sponsori”. 

Același Terzici contestă hotărârea comună FIFA-UEFA de a exclude Rusia din toate competițiile: „Nu a avut niciun fundament în dreptul internaționa”. Regretă ceea ce se întâmplă în Ucraina, dar evidențiază și „isteria anti-rusă”.

Ilie Poenaru, despre conflictul din Ucraina: „E incredibil! Starea mea e afectată zilnic”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Roman Abramovic vinde Chelsea şi banii îi va dona familiilor victimelor războiului din Ucraina » Ce a spus oligarhul rus: „Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut”

Românii fac spectacol în Italia: Pușcaș și Mogoș au marcat în același meci!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
165962031120810
Liviu Iuliu Petrila  •  03 Martie 2022, 20:11

Rușine Serbia! Sunteți cu Iran, Venezuela, Bielorusia. Prostia voastră . Bravo România și celor că noi!

983732924972315
Soos Vilmos  •  03 Martie 2022, 19:16

Cal verde, sarb cu minte.

cornelcc
cornelcc  •  03 Martie 2022, 17:57
Postat de elgabri pe 03 Martie 2022, 14:30

Dar cum se face ca doar aceste state slave din Europa care au sub ocupatie diferite teritorii au razboaie in ultimul timp? Iugoslavia cu un amestec de nu stii de unde sa i iei sunt aici vecini dar habar nu am ce popoare si ce teritorii au.

Apanajul habarnistilor! nu e de mirare prezenta pe stadion la spectacole de lansari electorale si omagiale alaturi de partidul unic!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează