INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

În 2018, golul lui Federico Chiesa cu AC Milan l-a bucurat pe Stefano Pioli. Acum e supărat!

Federico Chiesa a marcat o „dublă” în AC milan - Juventus // foto: Guliver/gettyimages
Federico Chiesa a marcat o „dublă” în AC milan - Juventus // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 07 ianuarie 2021 14:28 / Actualizat joi, 07 ianuarie 2021 14:36

Antrenorul lui AC Milan era încântat de prima reușită a lui Federico Chiesa (23 de ani) pe „San Siro”, în decembrie 2018. Atunci, ambii erau la Fiorentina și câștigau, 1-0 în casa Milanului. Acum, Chiesa a reușit o „dublă” pentru Juventus pe „San Siro”, dar Stefano Pioli e antrenorul învins (1-3).

Zece luni a durat invincibilitatea lui Milan în Serie A. Pe 8 martie, rossonerii pierdeau ultima oară, chiar pe „San Siro”, 1-2 surprinzător cu Genoa. După 304 zile și 27 de etape fără înfrângere, „diavolii” au fost bătuți tot acasă, înclinându-se (1-3) în fața campioanei Juventus. Pentru lombarzi, bianconerii sunt mereu o problemă: dintre cele 77 de eșecuri suferite de Milan în Serie A, 14 au fost cu Juve. 18%!

„Elevul” Chiesa a devenit adversarul antrenorului Pioli

Stefano Pioli, antrenorul liderului, nu a fost prea încântat de revederea cu Federico Chiesa. Atacantul, cu 4 reușite în templul fotbalului milanez, a marcat prima oară pe „San Siro” în urmă cu doi ani, pe 22 decembrie 2018.

Fusese golul decisiv, la Milan - Fiorentina 0-1. La acea vreme, Pioli era tehnicianul Viola și se bucura de prestația lui Chiesa. Acum, la prima „dublă” a atacantului genovez în tricoul lui Juventus, Pioli e supărat. Este antrenorul învinșilor.

VIDEO. Rezumatul meciului AC Milan - Juventus 1-3

Citește mai multe știri din Serie A:

ATALANTA - PARMA 3-0 » VIDEO Valentin Mihăilă, lăudat de italieni chiar și după un eșec: „Viteză și personalitate. Unicul aspect pozitiv al Parmei”

Ștefan Radu, meciul 320 în Serie A: „E emoționant să fiu numărul 1 la Lazio. Dar nu alerg după recorduri. Vreau să las un semn aici”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
140611874433994
Sandu Pintilie  •  07 Ianuarie 2021, 15:56

Chiesa a ajuns la Fiorentina in acelasi timp cu Ianis Hagi. Amandoi au evoluat: Chiesa titular la Juventus iar Ianis rezerva la Genk si Rangers.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close