INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STRANIERI

Super Ionuț Radu! Ales cel mai bun portar al etapei în Franța. L'Equipe l-a notat ca pe Mbappe! „Și-a regăsit zâmbetul”

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2023 15:21 / Actualizat luni, 15 mai 2023 15:29

Chiar dacă Auxerre a pierdut, 0-1 cu Brest, Ionuț Radu a avut opt parade de efect, impresionându-i pe jurnaliștii de la L'Equipe, care i-au dat nota 8,5

Sezonul trecut se terminase înfiorător pentru Ionuț Radu. Cu acea gafă de la Bologna, în poarta Interului, eroare și înfrângere (1-2) care i-au costat titlul pe nerazzurri.

Gigi Becali, ce apariție! » Detaliul neobișnuit surprins de reporteri
FCSB
Gigi Becali, ce apariție! » Detaliul neobișnuit surprins de reporteri

„Fanii lui Auxerre sunt fericiți cu transferul lui Ionuț Radu"

Nici L'Equipe nu a uitat acel moment. „Probabil că unii fani ai lui Auxerre s-au speriat privind clipul pe rețelele de socializare. Pe 27 aprilie 2022, Inter ar fi putut reveni în fruntea Serie A cu o victorie contra Bolognei, dar Radu a comis o incredibilă greșeală. 

La o aruncare de margine a lui Perisic, românul a ratat total pasa, Sansone a împins mingea în plasă și Inter s-a prăbușit, la fel ca portarul, în lacrimi la finele partidei. Astăzi, goalkeeperul și-a regăsit zâmbetul, iar suporterii lui Auxerre sunt fericiți cu transferul său".

Ionuț Radu, inclus în echipa etapei în Ligue 1

Așa a început cotidianul francez materialul despre Radu. Jurnaliștii parizieni l-au notat cu 8,5, l-au declarat portarul etapei și l-au inclus în echipa ideală a rundei cu numărul 35. Vârful acestui „11" e Kylian Mbappe.

Duminică, a fost MVP-ul meciului, deși Auxerre a pierdut, 0-1 cu Brest. Și alb-albaștrii sunt pe locul 16, chiar deasupra liniei retrogradării, cu un singur punct peste Nantes.

„Radu a fost în misiune"

Și RMC Sport apreciase prestația goalkeeperului în vârstă de 25 de ani. „Radu a fost în misiune. Ce performanță a avut portarul român, care și-a salvat echipa de la o înfrângere severă, menținând-o în viață! Ultima paradă, superbă, a scos mingea de sub transversală. A opta sa paradă împotriva lui Brest", a comentat live RMC, care l-a lăudat pe „tricolor" de mai multe ori în această partidă: „Imperial" sau „mereu vigilent" sau „blocaj decisiv" sau „jucătorii lu Brest s-au lovit de solidul goalkeeper al lui Auxerre". 

14goluri a primit Ionuț Radu în 14 meciuri jucate la Auxerre în Ligue 1. A menținut de cinci ori poarta neatinsă

Citește și: 

Atât de mare e pierderea! » Lovitură uriașă primită de Hagi înaintea „finalelor” cu FCSB și CFR Cluj

Dezvăluiri despre bătaia din cantonamentul lui Dinamo: „Am auzit țipete și lovituri. Era pe jos și striga să nu-l mai lovească”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
andrei.v.c
andrei.v.c  •  15 Mai 2023, 17:12

portarii tineri au nevoie de meciuri. poti sa te antrenezi 100 de ani, experienta si presiunea dintr-un meci e diferita fata de un antrenament. inter a gresit aiurea cand l-a tinut rezerva 2 ani. 2 ani pierduti. putea sa apere si in seria c, doar sa apere, sa gafeze si sa invete. la portari e diferit fara de jucatorii de camp.

forzzainter
forzzainter  •  15 Mai 2023, 16:15

La cum arata ultimile 3 meciuri care mai sunt de disputat is ca si retrogradati....nantes are meciuri mai usoare.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  15 Mai 2023, 16:09

IR nu i bun de nimik ...ramane acelasi portar gafeur care isi ingroapa echipa...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează