INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COMPETIȚIE

Super Liga Europei, relansată! Ripostă dură de la UEFA: „Juventus, Real și Barcelona mint mai rău ca Putin”

Real, Barcelona și Juventus lansează noua variantă a Super Ligii Europei, modificată, abandonând ideea membrilor permanenți / FOTO: Guliver/Getty Images +6   FOTO
Real, Barcelona și Juventus lansează noua variantă a Super Ligii Europei, modificată, abandonând ideea membrilor permanenți / FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 03 martie 2022 19:23 / Actualizat joi, 03 martie 2022 19:40

Super Liga Europei, relansată! La 10 luni după dezastrul ESL, proiectul „blindat” care a dat faliment în două zile, Real, Barcelona și Juventus lansează noua variantă, modificată, abandonând ideea membrilor permanenți.

Pe 18 aprilie 2021, trei președinți, Florentino Pérez, Joan Laporta și Andrea Agnelli, provocau un cutremur în fotbal. Cluburile lor, Real, Barcelona și Juventus, lansau Super Liga Europei, un turneu închis ermetic, cu 12 echipe-fondatoare care nu retrogradau niciodată, o competiție rivală pentru Champions League. 

Super Liga Europei, fail în 2021 după doar două zile

Reacția a fost însă pe cât de rapidă, pe atât de puternică. 

Nu doar UEFA și FIFA au contestat SLE. Toate marile ligi au răspuns furibund, fanii au ieșit în stradă în proteste masive, Uniunea Europeană a respins-o.

Și, unul după altul, cluburile s-au retras. Toate cele șase din Anglia (Man. United, Man. City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal), două din Italia (Inter, Milan) și unul din Spania (Atlético). Au mai rămas doar În două zile, SLE a explodat și totul s-a anulat.

Motivul cinic pentru care Roman Abramovich ar fi anunțat că va dona bani victimelor războiului
ANGLIA
Motivul cinic pentru care Roman Abramovich ar fi anunțat că va dona bani victimelor războiului

UEFA, ripostă dură: „Ei trăiesc într-o lume paralelă”

Acum, zece luni mai târziu, Agnelli, Pérez și Laporta restartează SLE. Au trimis deja documentele noului proiect Uniunii Europene. 

Întrecerea „blindată" s-a dus. Varianta 2022 seamănă cu Liga Națiunilor, organizată pe straturi, echipele putând retrograda și promova între aceste divizii. „Nu mai e o ligă «separatistă». Am abandonat ideea membrilor permanenți, păstrând competiția deschisă federațiilor europene", a transmis Agnelli. 

Juventus, Real și Barcelona sunt primele și se negociază cu alte șapte cluburi, care făceau parte din grup și anul trecut. Dar sunt numai 10 deocamdată. Fără Tottenham și Arsenal.

„Juventus, Real și Barcelona mint mai rău ca Putin” 

Aleksander Čeferin e șocat de reapariția Super Ligii Europa. „Prima oară, au ieșit în față cu un nonsens în mijlocul pandemiei. După niciun an, vin cu alt nonsens, în timpul războiului. Ei trăiesc într-o lume paralelă”, a declarat președintele UEFA.

La rândul lui, Javier Tebas, liderul LaLiga, a contrat și el: „Juventus, Real și Barcelona mint mai rău ca Putin. Insistă că Super Liga nu va afecta ligile naționale. Ne cred idioți. Toți realizăm că vor lovi rău competițiile noastre”. 

+2 FOTO

Citește și alte știri de actualitate: 

Motivul cinic pentru care Roman Abramovich ar fi anunțat că va dona bani victimelor războiului

Ronald Koeman, interviu nemilos după plecarea de la Barcelona » „Săgeți” în toate direcțiile: „Eu n-am primit ce a primit Xavi!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
cetateanu
cetateanu  •  04 Martie 2022, 10:31

Super Liga e cea mai buna optiune. Să fim serioși, Champions League e doar o Super League mai slabă. Sunt atâtea echipe care nu au nimic în comun cu "Champions". Sevilla, spre exemplu, a câștigat titlul de Campioană a Spaniei o singură dată în istorie, după ral doilea război mondial, in 45-46! Villareal? Niciodată! Atalanta la fel. Și atâtea exemple în toate campionatele. Cred că varianta cea mai potrivită ar fi următoarea: să reapară vechea Cupă a Campionilor, strict formată doar din echipele Campioane, sub egida UEFA, cu meciuri jucate miercuri, iar o săptămână mai târziu (sau două) meciuri din Super League, sub egida cluburilor fondatoare. Și în weekend meciuri din competiția internă. In așa fel toți ar fi mulțumiți, mai cu seamă microbiștii.

ripensistu
ripensistu  •  03 Martie 2022, 22:28

Trebuie desfiintate urgent aceste 3 echipe odioase!

cirus11
cirus11  •  03 Martie 2022, 21:40
Postat de Scop Cod pe 03 Martie 2022, 19:48

Super liga este cea mai bună soluție împotriva mafiei uefa care a facut blat cu Gazprom.

Aha, o competitie unde echipele din europa de est nu o sa aiba niciodata acces.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează