INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Motivul cinic pentru care Roman Abramovich ar fi anunțat că va dona bani victimelor războiului

Roman Abramovich// Foto: IMAGO / Paul Marriott
Roman Abramovich// Foto: IMAGO / Paul Marriott

Articol de - Publicat joi, 03 martie 2022 15:40 / Actualizat joi, 03 martie 2022 17:32

Nimeni nu poate estima suma cu care Roman Abramovich ar putea ajuta familiile afectate de conflictul din Ucraina după vânzarea lui Chelsea, mai ales în condițiile în care Guvernul de la Londra îl vizează și pe miliardarul rus pentru sancțiunile financiare îndreptate împotriva tuturor celor apropiați de regimul Putin.

După aproape 19 ani la Chelsea, Roman Abramovich vinde clubul londonez, legătura cu Putin și războiul declanșat de președintele rus forțându-l să ia această decizie.

Garry Kasparov, primul pas politic major anti-Putin! Alte 4 nume importante lângă el
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Garry Kasparov, primul pas politic major anti-Putin! Alte 4 nume importante lângă el

Ce a însemnat Roman Abramovich pentru Chelsea

Oligarhul rus a cumpărat gruparea albastră în iunie 2003, cu 160 de milioane de euro, și a transformat-o total. În nici două decenii, a cheltuit nu mai puțin de 2,34 miliarde de euro numai pentru transferuri, cu 1,05 miliarde mai mult decât a obținut din vânzarea jucătorilor. 

Și a cucerit 21 de trofee (cel puțin un trumf în toate competițiile), printre ele fiind două Ligi ale Campionilor și cinci titluri în Premier League. În total, aproape dublu față de cât câștigase Chelsea în 98 de ani, în perioada 1905-2003. 21-11 e diferența cupelor în favoarea lui Abramovich. 

Anunțând că se desparte de Chelsea, rusul a precizat că renunță la datoria pe care clubul o are la el (estimată la 1,8 miliarde € de presa engleză și la 2,4 miliarde € de businessman-ul elvețian Hansjorg Wyss, interesat de achiziționarea The Blues)

Și că va dona „profitul net al vânzării” pentru a sprijini familiile victimelor războiului. El cerând 3,3 miliarde de euro pentru Chelsea.

A influențat China războiul dintre Rusia și Ucraina? Serviciile secrete americane ar fi descoperit o legătură între Jocurile Olimpice și invazia rușilor
RĂZBOI ÎN UCRAINA
A influențat China războiul dintre Rusia și Ucraina? Serviciile secrete americane ar fi descoperit o legătură între Jocurile Olimpice și invazia rușilor

Ministru britanic: „Vom provoca durere acestui regim”

Toți sunt curioși cât ar putea dona. Întrebat în timpul show-ului Good Morning Britain, pe ITV, ministrul britanic de stat pentru securitate și granițe a admis că „nu am înțeles ce a vrut să spună cu profitul net, pentru că poți defini profitul net în diferite moduri”

Însă Damian Hinds a adăugat un avertisment pentru Abramovich: „Vreau să fiu sigur că vom impune un set de sancțiuni eficiente. Vom provoca durere acestui regim. Vom avea și sancțiuni individuale, și asupra organizațiilor. În același timp, vor exista restricții în sistemul financiar”. 

Abramovich vrea să fie văzut cu alți ochi

Tocmai de aceea vrea să vândă Abramovich clubul, de teama ca autoritățile de la Londra să nu-i blocheze toate bunurile și companiile din Marea Britanie. 

Potrivit presei insulare, el speră să fie privit cu alți ochi dezvăluind că va dona o parte din bani victimelor războiului. Crede că, în fața unui asemenea plan, de ajutor, Guvernul britanic nu-i va îngheța averea și banii primiți din vânzarea lui Chelsea.

Steaua Roșie nu e Schalke » Sârbii refuză să rupă contractul cu Gazprom: „Ar fi o nebunie ca UEFA să ne oblige!”
SERBIA
Steaua Roșie nu e Schalke » Sârbii refuză să rupă contractul cu Gazprom: „Ar fi o nebunie ca UEFA să ne oblige!”

Top 5 achiziții Chelsea 2003-2022

NumeFost clubSezonSumă*
1. R. LukakuInter Milano2021-2022113
2. K. HavertzLeverkusen2020-202180
3. Kepa ArrizabalagaBilbao2018-201980
4. A. MorataReal Madrid2017-201866
5. C. Pulisic  Dortmund2018-201964

* Sumele sunt exprimate în milioane de euro (transfermarkt.de)

Top 5 vânzări Chelsea 2003-2022

NumeDestinațieSezonSumă*
1. E. HazardReal Madrid2019-2020115
2. D. CostaAtlético2017-201860
3. OscarShanghai SIPG2016-201760
4. D. LuizParis SG2014-201549,5
5. J. MataMan. Utd.2013-201444,73

* Sumele sunt exprimate în milioane de euro (transfermarkt.de)

15 antrenoria avut Chelsea în 18 ani și jumătate cu Abramovici patron: José Mourinho și Guus Hiddink, câte două mandate

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

„Tăcerea e o crimă” » Alt atac dur asupra fotbaliștilor ruși: „Vom fi și mai agresivi decât voi când treceți granița înarmați”

Românii fac spectacol în Italia: Pușcaș și Mogoș au marcat în același meci!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
George
George  •  04 Martie 2022, 17:05

Bai.....tzuanimul asta de *** avarmovici asta a zis ca doneaza suma catre victimele....razboiului ....dar nu a spus catre, care parte.........eu inteleg ca, catre victimele din rusia............

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emil.rizescu
emil.rizescu  •  04 Martie 2022, 12:39

Este foarte bine că le sechestrează averile acestor oligarhi, dar pe baza cărei legi? Adică, averile astea, dacă sunt ilicite, nu sunt de ieri de azi, ci de 10-20 de ani. Autoritățile din vest s-au trezit brusc din somn? Mai mult, există vreo hotărâre judecătorească, o vinovăție dovedită pentru fiecare caz în parte, sau pur și simplu așa le-a venit lor cheful să confiște? Că dacă este așa, înseamnă că proprietatea nimănui nu mai este în siguranță, la fel de ușor cum și drepturile din era Covid au dispărut peste noapte.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  04 Martie 2022, 12:09
Postat de fecere2 pe 03 Martie 2022, 20:36

daca tu crezi ca averea lui reala este ceea ce este si declarata ,te inseli ,aia sunt bani marunti ,tinere ! pe ce lume traiesti ? orice milionar spala bani ,asta este miliardar... pana si orice roman de rand spala bani ,cine-si declara tot la ANAF ? sa fim seriosi ...si inca la noi mai merge!:)))

Tocmai asta înseamnă spălare de bani, când declari la ANAF niște câștiguri inexistente, pentru a justifica niște sume care au fost făcute ilegal.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează