INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

Un supercomputer a evaluat șansele echipelor din „sferturi” de a cuceri Liga Campionilor » Cum stă Barcelona în comparație cu Real Madrid

Pep Guardiola și Erling Haaland, gata să atace din nou trofeul Ligii / Foto: Imago
Pep Guardiola și Erling Haaland, gata să atace din nou trofeul Ligii / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2024 12:25 / Actualizat joi, 14 martie 2024 13:26

Agenția specializată în statistici Opta a realizat un top al favoritelor la câștigarea Ligii Campionilor, apelând la un supercomputer. Manchester City are cele mai mari șanse de a-și păstra titlul continental (32,3%), urmată de Real Madrid (16,87%) și Arsenal (13,9%). Barcelona (5,38%) este depășită de PSG, Bayern și Dortmund!

Se știu cele mai bune 8 echipe ale Europei care vor lupta pentru a-și ajudeca cel mai râvnit trofeu la nivelul cluburilor. Trei din Spania, Real Madrid, Barcelona și Atletico, câte două din Anglia și Germania, Manchester City și Arsenal, respectiv Bayern și Dortmund, plus una din Franța, PSG.

Numele lor au fost introduse într-un soft rulat de un supercomputer al celor de la Opta, care a furnizat șansele fiecăreia de a triumfa în finala Ligii Campionilor de pe 1 iunie, pe „Wembley" din Londra. Sunt confirmări, dar și surprize în acest clasament.

L-au surprins pe camere la penalty-uri, după prima paradă a lui Oblak: „E un c***t!”
ATLETICO MADRID - INTER 2-1 (5-3 d. pen.)
L-au surprins pe camere la penalty-uri, după prima paradă a lui Oblak: „E un c***t!”

Arsenal, cotată de Opta înaintea lui Bayern!

Marea favorită este chiar deținătoarea titlului. Manchester City, care a avut un adversar facil în „optimi" (6-2 la general cu FC Copenhaga), este creditată cu 32,3% șanse să ridice trofeul. Urmează în acest top, la distanță apreciabilă, cu jumătate din posibilități, Real Madrid (16,87%).

PSG, pe un neașteptat loc 4, potrivit Opta

Podiumul e completat de Arsenal (13,9%), neașteptat de sus plasată de supercomputer. Destul de aproape de „tunari" (ce au eliminat-o pe FC Porto după loviturile de departajare), pe al patrulea loc, se află PSG (11,8%), calificată după 4-1 la general cu Real Sociedad între primele opt forțe ale continentului.

Abia pe 5 e cotată Bayern (10,75%), și campioana Germaniei beneficiind de un adversar foarte abordabil, Lazio, în primul tur eliminatoriu (3-1 la general).

Atletico are cele mai mici șanse la trofeu!

Ceea ce surpinde, și nu prea, este evaluarea făcută în privința Barcelonei. Campioana Spaniei (5,38%) este depășită și de Borussia Dortmund (5,62%). Imediat în spate se găsește pe locul al optulea Atletico Madrid (4,19%), care s-a calificat dramatic aseară, după loviturile de departajare, în dauna vicecampioanei Europei, Inter (3-2, 2-1 după 120 de minute).

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Mbappe, tot mai departe de Jocurile Olimpice! De ce are șanse mari să rateze competiția din Paris
FRANȚA
Mbappe, tot mai departe de Jocurile Olimpice! De ce are șanse mari să rateze competiția din Paris
Diego Simeone s-a prăbușit instantaneu la faza din minutul 90+3
Atletico – Inter
Diego Simeone s-a prăbușit instantaneu la faza din minutul 90+3

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mr90
mr90  •  14 Martie 2024, 17:46

"adversar foarte abordabil, Lazio" ??? Italienii nu au fost niciodata abordabili mai scorpie !

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  14 Martie 2024, 15:00

Bravo City, bombardierul Haaland o sa ii vandalizeze pe toti.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează