INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Reacții după incidentele de pe „Old Trafford”: „Puteau omorî pe cineva!” » Ce riscă Manchester United

Foto: Getty Images +12   FOTO
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 03 mai 2021 13:01 / Actualizat luni, 03 mai 2021 13:20

Fanii lui United le-au cerut fraților Glazer să vândă clubul, au invadat terenul, au aruncat o torță spre studioul Sky Sports din tribună și au rănit doi polițiști. Manchester ar putea fi amendat sau chiar depunctat.

Un protest al fanilor lui Man. United, împotriva fraților Joel și Avram Glazer, miliardarii americani care dețin clubul și care aderaseră inițial la Super Liga Europei, a degenerat duminică în lupte de stradă, meciul cu Liverpool fiind amânat.

Suporterii către Glazer: „Scuzele nu sunt acceptate! Afară!"

Zece mii de suporteri strânși la „Old Trafford", ce au aprins fumigene verzi și galbene, de la culorile inițiale ale echipei, le-au cerut celor doi Glazer să vândă Manchester: „Scuzele nu sunt acceptate! Afară! Noi vrem MUFC înapoi".

Două sute au reușit să rupă o poartă și să pătrundă în arenă, pe tunelul dintre peluza East Stand și tribuna Sir Bobby Charlton. Au invadat terenul, unul dintre ei lansând o torță spre studioul Sky Sports din tribună, unde se aflau și Roy Keane și Graeme Souness, foști legendari căpitani ai lui United și Liverpool. 

„Acea torță putea marca pe cineva pe viață. Noi stăm aici și spunem că fanii au tot dreptul să protesteze, dar idiotul ăla putea omorî pe cineva", a tunat Souness.

Reacții după incidentele de pe „Old Trafford”: „Puteau omorî pe cineva!” » Ce riscă Manchester United
Torța aruncată de fani spre echipa Sky Sports

Polițist tăiat pe față

În fața stadionului și la hotelul Lowry, unde stă în cantonament Manchester, susținătorii „diavolilor" se băteau cu forțele de ordine. Doi polițiști au ajuns la spital, unul tăiat pe față de cioburile unei sticle aruncate spre el.

Reacții după incidentele de pe „Old Trafford”: „Puteau omorî pe cineva!” » Ce riscă Manchester United
Polițistul tăiat pe față

„Anarhie la Old Trafford", a titrat Daily Mail, în timp ce The Times a comentat pe coperta suplimentului de sport: „Ziua în care furia lui United împotriva patronilor s-a transformat în violență". The Sun susține că Red Devils ar putea fi amendat sau chiar depunctat pentru incidentele din week-end.

Roy Keane: „Acesta este doar începutul"

Gary Neville, ex-căpitan al lui Manchester, crede însă că „toți fanii din fotbal ar trebui să-i sprijine pe cei ai lui United. Glazer și proprietarii celorlalte 11 cluburi au vrut să distrugă fotbalul european". Iar Keane anunță că „acesta este doar începutul. Au spus «Ajunge!» și nu se vor opri".

În 2004, când Glazer a cumpărat clubul, United avea cel mai bun stadion din țară și o echipă care juca la cel mai înalt nivel al Ligii Campionilor și cucerea Premier la fiecare doi ani. Acum, arena e ruginită, iar echipa nu a mai atins semifinalele Ligii de zece ani și nu a mai câștigat Premier de opt - Gary Neville, fost căpitan Man. United

Dacă voi credeți că poate cineva pune sub presiune oameni de afaceri aflați la trei mii de mile distanță, peste Atlantic, forțându-i să vândă clubul în pierdere, atunci vă înșelați. Asta nu se va întâmpla - Graeme Souness, fost căpitan Liverpool

Citește și alte știri din Premier League: 

Manchester United - Liverpool » Derby-ul din Premier League, amânat! Fanii au pătruns pe stadion

Jose Mourinho nu mai e liber! A semnat două contracte dintr-un foc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
viorelpreda
viorelpreda  •  03 Mai 2021, 16:57

In mod normal e 3-0 la masa verde pentru oaspeti.Au razboiul lor cu patronul dar asta nu trebuie sa afecteze buna desfasurare a competitiei.

mandelu
mandelu  •  03 Mai 2021, 15:07

Este un spaniol ,Pablo Cortacero cel mai recomandat sa cumpere clubul.....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează