INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ISRAEL

Surpriză uriașă! Federația din Israel a numit un selecționer controversat: „De asta nu progresăm”

Naționala din Israel va avea un nou selecționer
Naționala din Israel va avea un nou selecționer

Articol de - Publicat duminica, 19 iulie 2020 19:57 / Actualizat duminica, 19 iulie 2020 20:29

Willy Rottensteiner, fostul director tehnic al federației din Israel, îl va înlocui pe Andreas Herzog pe banca naționalei. „Numirea lui e o glumă. Ăsta e motivul pentru care fotbalul nostru nu progresează”, a protestat fostul mare internațional Eyal Berkovic.

După doi ani, austriacul Andreas Herzog a părăsit naționala Israelului și era aproape sigur că noul selecționer va fi un localnic. Favorit părea Yossi Abukasis (Hapoel Be'er Sheva), dar pe listă mai erau Avram Grant (ex-Chelsea, care pregătise naționala și între 2002 și 2006) și Nir Klinger (Hapoel Tel Aviv). Fostul internațional Eyal Berkovic se retrăsese din cursă. 

Și totuși, astăzi, surpriză imensă. Austriacul Willy Rottensteiner, 58 de ani, directorul tehnic al federației israeliene din 2018, va fi noul selecționer. Nu doar atât. Va rămâne și director tehnic și, același timp, va preda și la Școala de Antrenori la cursurile pentru licența Pro. Rottensteiner, care a fost de acord să renunțe la 30 la sută din salariu și va câștiga 80.000 de șekeli pe lună (echivalentul a 20.000 de euro), va fi confirmat miercuri în funcție de Comisia Tehnică.

Willy Rottensteiner e contestat

Reacția lui Eyal Berkovic a fost extrem de dură pe site-ul One: „Să-l pui selecționer pe Rottensteiner e o glumă. Acum înțelegeți de ce am refuzat să mă mai prezint în fața Comisiei. Ăsta e motivul pentru care fotbalul israelian nu progresează". 

Se pare că președintele federației, Oren Hasson, i-ar fi făcut oferta lui Rottensteiner după ce ar fi discutat cu jucătorii naționalei. Ei ar fi acceptat imediat această variantă.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Mai rău ca Gigi Becali » A demis al treilea antrenor, cu doar două etape rămase din Premier League

Actorul din „Game of Thrones” e fan Leeds și se înclină în fața lui Marcelo Bielsa: „Te iubim! Ești nemuritor!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează