INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Suspendare drastică pentru arbitrul care a făcut praf meciul Lazio - Milan. Cât va sta pe tușă!

Marco Di Bello a împărțit cartonașe cu nemiluita / Foto: Imago
Marco Di Bello a împărțit cartonașe cu nemiluita / Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 02 martie 2024 13:30 / Actualizat sambata, 02 martie 2024 13:50

Marco Di Bello (42 de ani), „centralul” care a eliminat vineri seara trei jucători ai lui Lazio în partida de pe „Olimpico”, 0-1 cu AC Milan, va fi reținut de la delegări timp de o lună. Anunțul a fost făcut de Sky Sport, ce mai dezvăluie că Marusic și Guendouzi, care au primit cartonașe roșii direct, vor fi suspendați pentru două etape.

Scandalul de arbitraj care a stârnit revolta celor de la Lazio, după ce Marco Di Bello a trimis la vestiare trei fotbaliști ai lui Maurizio Sarri, nu va rămâne fără consecințe. Televiziunea italiană Sky Sport a anunțat că „centralul" de 42 de ani nu va mai primi meciuri timp de cel puțin o lună!

Nervii au cedat în Lazio - Milan » Au terminat meciul în 8 jucători!
LAZIO - AC MILAN 0-1
Nervii au cedat în Lazio - Milan » Au terminat meciul în 8 jucători!

Șeful Comisiei de Arbitri, Gianluca Rocchi, îl va pedepsi pentru prestația sa jalnică de vineri seară, când a facilitat, prin deciziile sale greșite, succesul lui AC Milan (1-0). „Maniera disciplinară, cu care a judecat fazele controversate, a deranjat grav. A scăpat partida din mână și a luat multe decizii eronate. Di Bello va fi suspendat minimum trei meciuri, iar când va reveni va fi VAR sau va fluiera în Serie B", a dezvăluit sursa menționată.

Sky Sport: „N-ar fi o eroare gravă că n-a dat penalty!"

„Decizia de a nu acorda penalty pentru ciocnirea dintre Maignan-Castellanos, de exemplu, a fost susținută cu argumente. Deși episodul este foarte ciudat și acordarea loviturii de la 11 metri nu ar fi fost o greșeală gravă. Concluzia este că Maignan a lovit mingea și a deviat-o curat, pentru ca apoi să cadă peste Castellanos, din cauza efectului alunecării pe terenul moale, fără ca vreuna din părți să fie vinovată", a apreciat tot Sky Sport.

Sky Sport: „Evita tot scandalul dacă ar fi oprit jocul”

Postul italian susține că Di Bello nu a greșit la inevitabila decizie de a-i arăta al doilea „galben" lui Luca Pellegrini, căruia Pulisic i-a furat mingea, fiind apoi oprit la o acțiune promițătoare a lui Milan.

Văzându-l pe Taty Castellanos căzut pe teren și lovit în față (ar fi putut să-l ajute al patrulea arbitru), Marco Di Bello ar fi trebuit să oprească jocul înainte de acea fază. Restul este o consecință: un meci, și poate chiar arbitrul însuși, din ce în ce mai nervos până la al doilea și al treilea cartonaș roșu scos din buzunar, cu Lazio terminând aseară în opt oameni".

Sky Sport: „Un avertisment era de ajuns la Guendouzi”

Mai întâi a fost expulzarea lui Marusic, pentru o clară lipsă de respect față de adversar. Apoi, cea evitabilă, a lui Guendouzi, a cărui reacție la faultul comis asupra lui Pulisic a fost neglijentă, dar nu violentă. Un avertisment pentru mijlocașul francez ar fi fost suficient, mai ales având în vedere situația explozivă din teren și cele două «roșii» deja acordate".

7cartonașe roșii (șase direct) și 74 de cartonașe roșii a arătat Marco Di Bello în cele 17 meciuri arbitrate în acest sezon în toate competițiile. Cu Lazio - Milan și-a bătut recordul: zece avertismente și trei eliminări!

Ceață totală în final. Di Bello a arătat că nu înțelege momentele importante în dinamica și evoluția jocului. A luat o decizie bună când nu a dat penalty în minutul 12. După aceea însă, a avut multe scăpări (și Hysaj a riscat eliminarea!) și a fost puțin ajutat de la margini
Gazzetta dello Sport, ziar italian care i-a dat nota 4,5

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Fostul antrenor al lui Rapid a plecat de la naționala cu care a înregistrat o mare performanță anul acesta
NIGERIA
Fostul antrenor al lui Rapid a plecat de la naționala cu care a înregistrat o mare performanță anul acesta
Pep Guardiola a numit antrenorul care ar putea prelua Barcelona după plecarea lui Xavi
BARCELONA
Pep Guardiola a numit antrenorul care ar putea prelua Barcelona după plecarea lui Xavi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
makensen
makensen  •  02 Martie 2024, 18:35

Il suspenda doar pentru ca nu a stiut sa-i calmeze pe jucatori, nu ii este imputata nicio singura decizie luata in teren. Nu a fost penalty, e vina lui Pellegrini ca a fost gura-casca si i-a furat Pulisic mingea, la Guendouzi e poate exagerat rosul, totusi acoperit de regulament. Acest lucru e esential, si nu rezulta deloc din articolul vostru: arbitrul Marco Di Bello va sta in jur de o luna nu pentru deciziile luate pe teren, ci pentru incapacitatea de a se impune si linisti apele !!!

GeorgePhoenix59
GeorgePhoenix59  •  02 Martie 2024, 16:22
Postat de befree pe 02 Martie 2024, 14:21

Pentru ceva asemanator, in Sepsi - CSU, Kovacs a fost premiat cu o delegare in cupele europene. Cum sa nu vomiti, cum!?

Chiar credeti in minciuna ,ça ar fi suspendat déjà ? Hai sa fim seriosi !

GeorgePhoenix59
GeorgePhoenix59  •  02 Martie 2024, 16:20

Azi noapte s-a jucat meciul ,iar voi l-ati suspendat déjà ? Nu sunteti intregi la cap!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează