INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  URUGUAY

Tabarez riscă paralizia! Selecționerul Uruguayului suferă de sindromul Guillain-Barré, care îl obligă să se deplaseze în baston sau cu scuterul electric

Articol de - Publicat joi, 14 iulie 2016 00:00

Cariera lui Oscar Washington Tabarez, 69 de ani, la "naționala" Uruguayului e în pericol.

Selecționerul întors în 2006 la conducerea tehnică a celeștilor suferă teribil la meciuri. Imaginile de la Copa America Centenario, cu antrenorul de 69 de ani deplasându-se foarte greu în baston sau cu ajutorul unui scuter electric, dirijând chiar în acest fel ședințele de pregătire din Statele Unite, au șocat și au impresionat lumea fotbalului. "Maestrul" Tabarez se luptă, de mulți ani, cu o maladie foarte rară!

Inima și plămânii în pericol

Potrivit cotidianului Ovacion, campionul AmSud din 2011 e afectat de sindromul Guillain-Barré, o boală nemiloasă care atinge sistemul nervos, pe cale virală sau bacteriană. Sistemul imunitar îl atacă pe cel nervos periferic, împiedicând nervii să comande musculatura. Patologia spune că de la furnicăturile inițiale se trece treptat la disfuncții ale mușchilor gambei, trunchiului și ai brațelor, mergând chiar până la paralizie. Însă pericolul cel mai mare, în timp, este să perturbe funcțiile respiratorii și cardiace, prin afectarea musculaturii respective, comportând astfel un risc vital!

171 de jocuripe banca tehnică a Uruguayului are Tabarez. Al treilea selecționer în topul mondial, după Vogts (230) și Lagerback (172)

4 cazuri anualla 100.000 de oameni e incidența maximă mondială a sindromului Guillain-Barré. Numai cel mult 2-3% din bolnavi ajung la deces

4e locul ocupat la CM 2010 de Uruguay sub comanda lui Tabarez. A pierdut finala mică, 2-3, cu Germania

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează