INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROTEST

Acuze dure după decizia celor de la FIFA: „Inacceptabil! Noi tot NU VOM JUCA împotriva Rusiei, indiferent ce nume va purta”

Președintele FIFA, Gianni Infantino, și Vladimir Putin
Foto: Imago
Președintele FIFA, Gianni Infantino, și Vladimir Putin Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 28 februarie 2022 10:44 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 11:26

Polonezii, suedezii și cehii continuă să protesteze, iar acum marile puteri ale fotbalului cer și ele excluderea Rusiei. Riscul tot mai mare al unui boicot generalizat va face UEFA să acționeze. Și FIFA ar putea întoarce decizia de duminică. Nu doar să-i schimbe numele Rusiei, ci s-o suspende!

FIFA nu a exclus încă Rusia. A obligat-o să joace meciurile pe teren neutru, fără spectatori, i-a luat steagul și imnul, numindu-i naționala RFU (Russian Football Union), dar nu a suspendat-o. O decizie pe care, în afara federației de la Moscova, nimeni nu o acceptă.

Coregrafia de la meciul Steaua Roșie Belgrad - Partizan Belgrad care a șocat întreaga lume! Ce înseamnă, de fapt
SERBIA
Coregrafia de la meciul Steaua Roșie Belgrad - Partizan Belgrad care a șocat întreaga lume! Ce înseamnă, de fapt

Au răbufnit după decizia FIFA: „Să ne pierdem noi locul la Mondial? FIFA ar face o greșeală fatală”

Polonezii sunt cei mai vocali, cum au fost din prima zi. „E revoltător”, a titrat site-ul Gazeta.pl. Președintele federației, Cezary Kulesza, nu a făcut niciun pas în spate. 

„Hotărârea FIFA e inacceptabilă. E război în Ucraina, așa că nu suntem interesați de acest joc al aparențelor. Poziția noastră a rămas neschimbată: naționala noastră NU VA JUCA barajul pentru Mondial împotriva Rusiei, indiferent de numele pe care-l va purta”, a comentat el pe Twitter. 

Din Scandinavia, răspunsul a fost același. „Situația din Ucraina nu s-a modificat doar pentru că FIFA a lansat un mesaj. Și ce mesaj! Așteptam altceva. Pentru noi, totul este ca înainte”, a declarat președintele forului suedez, Karl-Erik Nilsson. 

Nu se teme că ei, polonezii și cehii vor fi suspendați din cauza boicotului anunțat: „Să ne pierdem locul la Mondial? E greu de imaginat că FIFA ne va pedepsi pentru poziția noastră. Într-un asemenea caz, ar face o greșeală fatală. Întreaga lume ne va sprijini”.

Anglia, Franța și Spania cer tare excluderea Rusiei

Potrivit cotidianului Przegląd Sportowy, de la Varșovia, ministrul polonez al sportului, Kamil Bortnichuk, a spus că „voi face imposibilul pentru a scoate Rusia din competițiile internaționale”. A plecat la Zürich pentru o discuție cu Gianni Infantino. Speră să-l convingă pe președintele FIFA că trebuie să îndepărteze RFU din play-off. 

Nu mai sunt singuri. Se strâng tot mai multe voci care-i susțin și care sprijină ideea boicotului. 

- Anglia: federația a comunicat că „nu vom mai juca în niciun turneu contra Rusiei în viitorul apropiat. La niciun nivel, profesionist sau amator”. 

- Franța: Noël Le Graët, liderul forului parizian, a afirmat: „Rusia ar trebui exclusă de la următorul Mondial. Lumea fotbalului nu poate rămâne neutră”. 

- Spania: José Manuel Albares, ministrul de externe, va propune Uniunii Europene suspendarea reprezentantelor Rusiei din competițiile continentale.

Vicepreședintele Boniek vrea măsuri dure la UEFA

În fața unui asemenea protest și riscând un boicot generalizat, UEFA pare a fi prima care să acționeze. Presa poloneză dezvăluie că Zbigniew Boniek, vicepreședintele UEFA, a propus excluderea imediată a naționalei și echipelor de club ale Rusiei. Și Comitetul Executiv s-ar putea reuni din nou pentru a oficializa această hotărâre. 

Momentan, doar Spartak ar fi afectată. Formația moscovită ar trebui să joace în "optimile" Europa League, cu Leipzig. Însă, dacă UEFA lovește Rusia, e foarte posibil ca FIFA să ia și ea această decizie. Iar RFU să fie pedepsită cu adevărat.

VIDEO Stadionul din Siret, transformat în tabără pentru refugiații din Ucraina

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Coregrafia care a șocat lumea! Ce înseamnă, de fapt

Mărturia fostului fotbalist din Liga 1, Junior Moraes, după ce a scăpat de infernul de la Kiev: „Eram 70 de oameni înghesuiți într-o cameră de hotel, ca într-un buncăr” » Jucătorii străini de de la Șahtior și Dinamo Kiev, aduși în România

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
1092559504111693
Dumitru Vlad  •  03 Martie 2022, 12:09

Rusi l-au ales pe Putin. Putin a atacat Ucraina. Asa ca si rusi majoritatea care l-au ales , sunt de vina. Votul este secret. Ne avind cum sa alegi , pe cei ce l-au votat, trebuie rusi blocati in toate ca sa arate ca nu sunt de acord cu ce a facut Putin.

adi2306
adi2306  •  28 Februarie 2022, 15:40
Postat de cornelcc pe 28 Februarie 2022, 12:07

Daaaa, pudicii si oamenii pacii plang pe aici ca Rusia trebuie practic suspendata din toate competitiile sportive din cauza razboiului provocat de SUA si Ucraina. Nu am auzit ca vreuna dintre natiunile care cer acum suspendarea Rusiei sa fi solicitat acelasi lucru cand SUA a invadat Irakul, Libia, Siria sau Afganistanul! Au murit milioane de oameni in acele "razboaie" de impunere a democratiei americanesti cu forta, respectivele tari sunt distruse si neguvernabile iar oamenii au plecat in pribegie. Vom avea acelasi sfarsit si in Ucraina, ca doar nu credeati ca o tara care vinde grane in intreaga lume ar fi ramas nebagata in seama de interesele americane! Lui Putin practic i s-a fortat mana ca sa atace Ucraina. Nu sunt sustinatorul lui, nu sunt de acord cu razboiul, dar sa incercam sa gandim un pic ... presedintele Ucrainei de ce a marsat pe accederea in NATO, stiind bine ca vecin fiind cu Rusia e cam imposibil? De ce a raspuns la comenzile americanilor? (Nu zic Bideu, saracul e *** si tras cu sforile, habar nu are ce face!) Era primul pe care ar fi trebuit sa-l intereseze pacea pentru natiunea lui, ori asta nu i-o garanteaza niciodata apartenenta la un pact militar! Finlanda si Suedia au fost si au ramas in afara NATO si nu o duc rau deloc. Intrarea in NATO in secolul 21 inseamna doar exacerbarea cheltuielilor militare, povara majora pe bugetul tarii. Foloase? ZERO! La ora actuala razboaiele nu sunt decat de doaua feluri: economic (sanctiuni) si total (sfarsitu

Esti sigur că ți-ai luat leacurile cele bune azi? Adică SUA şi Ucraina au invitat Rusia să atace, sa omoare soldați, femei şi copii; şi rusul băiat ascultător s-a conformat. De unde apăreți măi aiuriților?

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  28 Februarie 2022, 14:46
Postat de chinese_democracy pe 28 Februarie 2022, 14:21

Vad ca s-au interzis rt si sputnik, dar ei inca posteaza mizerii. gsp, voi ce faceti ?

Domnule, chiar nu iti este rusine de minciuna cumplita pe care o versi cu venin prin care afirmi ca razboiul este opera Ucrainei si SUA? Ce cauta, individule , armata rusa pe teritoriul ucrainian? De ce bombardati o tara libera, nemernicilor? De unde si pana unde tarile lumii trebuie sa isi ea invoire de la voi pentru a adera la organismele internationale din care vor sa faca parte? Sunt tarile acelea parte a Rusiei? Nu. Atunci de unde pretentia asta *** sa va intrebe pe voi? *** ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează