INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  HERTHA - NURNBERG 1-2

Teroare la Berlin! Suporterii au vrut să-i bată pe Nicu şi pe coechipierii săi!

Articol de - Publicat luni, 15 martie 2010 00:00

Suporterii au vrut să-i bată pe Max Nicu şi pe coechipierii săi de la Hertha, dar pînă la urmă s-au răzbunat pe băncile de rezerve şi pe reclame

Stadionul Olimpic din Berlin s-a transformat sîmbătă seară într-un veritabil teatru de război după fluierul final al partidei Hertha - Nurnberg (1-2). Aşa cum Gazeta a relatat şi în numărul său de ieri, circa 150 de suporteri ai gazdelor au transformat beţele fanioanelor în bîte şi-au coborît pe gazon, cu gîndul de a se răzbuna pe favoriţi, ca şi retrogradaţi în liga secundă.

Jucătorii Herthei, printre care şi românul Maximilian Nicu, se puseseră deja la adăpost, aşa că huliganii au hotărît să ia cu asalt vestiarele. În drum, ei au devastat băncile de rezerve şi panourile publicitare de pe marginea terenului.

Forţele de ordine, majoritatea femei, au privit aproape neputincioase dezlănţuirea ultrasilor. Iar jucătorii Nurnbergului, care sărbătoreau împreună cu fanii lor, au rupt-o la fugă.

Teroarea a durat cam 5 minute, pînă şi-au făcut apariţia trupele de poliţie. La timp pentru a-i opri pe scandalagii să pătrundă la cabine. Bilanţul incidentelor: 25 de arestări şi patru poliţişti răniţi.

Dardai a luat-o la fugă
În momentele în care huliganii s-au dezlănţuit, coechipierul lui Nicu, Pal Dardai, tocmai dădea un interviu postului de televiziune Sky în gura vestiarului. Cînd i-a văzut pe suporteri îndreptîndu-se spre el, mijlocaşul maghiar i-a pus reporterului microfonul în braţe şi a dispărut la cabine.

Supravegheaţi de poliţie
Baza de pregătire a Herthei a semănat ieri cu o fortăreaţă. De teamă că suporterii vor veni la antrenamentul echipei pentru a se răfui cu jucătorii, poliţia a trimis la faţa locului mai multe echipe de intervenţie, care au supravegheat zona pe toată durata şedinţei.

Interzişi pe stadioane?
Liga germană a deschis ieri o anchetă în legătură cu incidentele de la Berlin. Şi a anunţat că va lua măsuri drastice. Posibil, meciuri "acasă" cu porţile închise pentru Hertha, suspendarea stadionului şi interdicţie pentru fani de a mai călca pe vreun stadion din Bundesliga.

LEVERKUSEN - HAMBURG 4-2
"Farmaciştii" ţin pasul
Bayer Leverkusen a profitat de oboseala Hamburgului, care venea după un 3-1, joi, cu Anderlecht în Europa League, şi a trecut din nou pe poziţia secundă în clasamentul Bundesligii. "Farmaciştii" s-au impus cu 4-2 într-o partidă în care oaspeţii au rezistat doar 55 de minute.  Omul meciului, Stefan Kiessling. A fost de două ori acolo unde trebuia şi şi-a trecut în cont o "dublă", detaşîndu-se în fruntea ierarhiei golgeterilor, cu 16 reuşite în 26 de meciuri. Prin succesul de aseară, "farmaciştii" şi-au luat şi o revanşă în faţa antrenorului Bruno Labbadia, care în finalul sezonului trecut i-a lăsat baltă şi s-a dus la Hamburg.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
apofis04
apofis04  •  15 Martie 2010, 19:05

Leverkusen pe pozitia secunda???? domnu Botezatu, mai uitati va inca o data pe tabela :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close