INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Thomas Muller și soția lui, acuzați de cruzime: „Rănile erau evitabile. Dar ei urmăresc doar profitul”

Foto: Instagram/Thomas Muller
Foto: Instagram/Thomas Muller

Articol de - Publicat luni, 14 februarie 2022 11:24 / Actualizat luni, 14 februarie 2022 13:59

Thomas Muller (32 de ani), mijlocașul lui Bayern, și soția lui, Lisa, au probleme cu organizația PETA după ce armăsarul lor, „King D'avie”, a căzut și s-a lovit în timpul unui test de reproducere: „Rănile erau evitabile. Dar ei urmăresc doar profitul”.

Încă nu s-au stins ecourile cazului „Zouma”, fundașul francez care și-a bătut pisica, că a izbucnit un alt scandal de maltratare a unui animal. Mijlocașul lui Bayern, Thomas Muller, și soția lui, Lisa, au bătăi de cap cu organizația de protecția animalelor PETA. 

Motivul? Unul dintre armăsarii lor, „King D'avie”, a alunecat nefericit și a căzut pe o parte în timpul unui test de pregătirea sezonului de reproducere, suferind o ușoară rană în zona copitei. 

Glumă proastă » Fanii lui West Ham i-au dedicat un cântec de susținere lui Kurt Zouma, în timp ce loveau o pisică gonflabilă
WEST HAM UNITED
Glumă proastă » Fanii lui West Ham i-au dedicat un cântec de susținere lui Kurt Zouma, în timp ce loveau o pisică gonflabilă

Thomas Muller și soția lui, acuzați de cruzime

Procesul în urma căruia D'avie s-a rănit este legal și destul de comun în reproducere. Armăsarii sunt încurajați să sară pe o iapă-manechin de către experți, așa-numiții maeștri de reproducere și înseminare certificați de stat. Sperma lor este colectată într-un recipient și ulterior injectată unei iepe sau mai multora. 

Două titluri de campion mondialare „King D'avie” în palmares, câștigate la concursurile de dresură din 2018 și 2019

Procedura este utilizată în cazul animalelor scumpe deoarece un salt natural, pe o iapă adevărată, prezintă un risc mare de rănire, printre altele din cauza copitelor ascuțite.

Soții Muller, acuzați că urmăresc doar un interes comercial

Cu toate astea, soții Muller sunt acuzați că urmăresc doar un interes comercial - o porție de lichid seminal de la D'avie costă 200 de euro - și li se cere să înceteze cu astfel de practici: „Este crud că așa-zișii iubitori de cai obligă animalele să facă sex nefiresc pentru a obține cât mai mult profit de pe urma lor.

Rănile pe care D'avie le-a suferit erau evitabile și inutile. Sperăm că familia Muller va regândi modul cum tratează caii. Într-o lume modernă, aceștia trebuie să poată duce o viață adecvată speciei lor – fără suferință, constrângere și presiune”.

Citește și:

Ce au făcut stranierii » Valentin Mihăilă, rezervă în Atalanta - Juventus. Chiricheș, eroare decisivă cu AS Roma

Imagini incredibile la Porto! Pepe a găsit un glonț pe teren în timpul derby-ului cu Sporting

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  14 Februarie 2022, 17:18
Postat de robertino2 pe 14 Februarie 2022, 14:06

"Procedura este utilizată în cazul animalelor scumpe deoarece un salt natural, pe o iapă adevărată, prezintă un risc mare de rănire, printre altele din cauza copitelor ascuțite.". Se pare ca expertii spun ca e mai bine cu gonflabila.

in cazul cailor, se pare ca da! te invit sa cauti pe google "mare kills stallion" sa vezi cum, in timpul unei sedinte de reproducere, pe bune, nu cu gonflabila, iapa ii ca doua copite in cap armasarului si il omoara pe loc! procedura e normala si faptul ca armasarul s-a lovit la copita e o nimica toata si destul de comun! ca si aia 200 sau 2000 de euro! armasarul, repet, ca vad ca astia nu stiu diferenta intre cal si armasar! calul nu se reproduce, ca e castrat, mai ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ge0x
ge0x  •  14 Februarie 2022, 14:21

Nu cred că e vorba de 200 de euro. Păi și o împerechere între câini costa mai mult. Poate 2000. Deși nici 2000 nu e cine știe ce . Poate pentru un om care nu are milioanele lu Muller e ceva, dar pt Muller nici o pereche de ghete nu e.

brentford
brentford  •  14 Februarie 2022, 14:08

Sigur ca sta Muller in 200 sau 20.000 de euro.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează