INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Furtună la Bayern » Tuchel își acuză jucătorii după 1-3 cu Leipzig: „Totul devine un joc de zaruri și ești vulnerabil”

Thomas Tuchel a fost pachet de nervi la meciul cu RB Leipzig // Foto: Imago
Thomas Tuchel a fost pachet de nervi la meciul cu RB Leipzig // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 21 mai 2023 11:56 / Actualizat duminica, 21 mai 2023 12:16

Thomas Tuchel i-a făcut praf pe bavarezi după o înfrângere, 1-3 acasă cu Leipzig, care poate însemna pierderea campionatului. „Jocul nostru a fost atât de greșit, de ezitant, fără ritm, fără viteză, fără mușcătură”, a tunat antrenorul lui Bayern. Și el, și directorul sportiv Salihamidzic, și președintele Kahn își riscă posturile.

Bayern, în criză. Eliminată din Champions, eliminată din Cupa Germaniei, echipa bavareză e aproape să piardă și Bundesliga. În loc de al 11-lea titlu, poate fi pe locul 2 în premieră după 11 ani, în urma Borussiei Dortmund. Un sezon de coșmar.

Nimic bun după concedierea lui Nagelsmann

Demiterea lui Julian Nagelsmann și înlocuirea lui cu Thomas Tuchel nu a adus nimic bun nici în vestiar, nici pe teren. Al treilea obiectiv e la un pas de colaps.

La fel ca pe 22 aprilie, când au condus cu 1-0 și au fost învinși cu 1-3 la Mainz, munchenezii au deschis scorul acasă, contra lui Leipzig, au avut 1-0 la pauză, dar au primit trei goluri într-o repriză secundă șocantă. 

Golul de 1-1 a venit după acțiunea lor ofensivă, după propriul lor corner, oaspeții recuperând mingea și declanșând un contraatac devastator. Golurile de 1-2 și 1-3, ambele din penalty. Întâiul succes al lui Leipzig pe „Allianz Arena" a scufundat Bayern.

Se încheie hegemonia? Bayern, la un pas să piardă titlul după o repriză de coșmar
Bayern
Se încheie hegemonia? Bayern, la un pas să piardă titlul după o repriză de coșmar

Thomas Tuchel: „Neglijenți. Erori tehnice, decizii greșite, poziționare eșuată!”

Tuchel i-a criticat extrem de dur pe jucători. „Faza inițială a fost bună, suficient pentru a conduce meritat. Ar fi putut fi 2-0. Apoi, când trecuse o jumătate de oră, ne-am oprit brusc. Iar după pauză am dispărut și nu am nicio explicație. Dacă ești atât de mult sub nivelul tău, nu poți câștiga meciuri”, a declarat antrenorul la Sky.

La conferință, a fost și mai tăios. „În a doua repriză am fost absolut neglijenți. În primele minute, am făcut patru mari erori tehnice, decizii greșite, poziționare eșuată. Iar când am avut mingea efortul a fost mult prea mic. 

Dacă nu mai jucăm după principiile noastre, totul se transformă într-un joc de zaruri și nu mai e în mâinile noastre. Ești vulnerabil și poți pierde o repriză cu 0-3, nu e prima oară, s-a întâmplat și la Mainz. De aceea sunt dezamăgit”.

Barcelona, interesată de un septuplu campion în Bundesliga cu Bayern Munchen » Fotbalistul așteptat de Xavi pe Camp Nou
FC BARCELONA
Barcelona, interesată de un septuplu campion în Bundesliga cu Bayern Munchen » Fotbalistul așteptat de Xavi pe Camp Nou

Thomas Tuchel i-a criticat pe Coman și Musiala

Cel mai mult l-a afectat golul de 1-1 și dă vina pe jucători, mai ales pe Coman și Musiala. Din cauza lor a plecat Leipzig pe contraatac. „Poți face fault tactic acolo. Orice!”

Tuchel anunță măsuri radicale: „Vom răsturna totul. Voi analiza meciul pentru a înțelege cum a fost posibil ca, după ce am făcut pași mici în direcția corectă, să ne ducem după 30 de minute șapte kilometri în direcția greșită. Jocul nostru a fost atât de greșit, de ezitant, fără ritm, fără viteză, fără mușcătură”.

Concluzia lui: „Comportamentul nostru ne-a făcut să pierdem. Nu vreau să fim învinși când nimeni nu face ce trebuie”.

Dacă Bayern ratează titlul, se anunță transformări masive. Nu doar Tuchel are postul amenințat. Și directorul sportiv Hasan Salihamidzic, și chiar președintele Oliver Kahn riscă să dispară de la clubul bavarez. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Tragedie în fotbal! 12 oameni au murit și peste 100 sunt răniți în incidentele grave din El Salvador » S-au călcat în picioare pe stadion!

Barcelona a sărbătorit titlul în La Liga, alături de 88.000 de spectatori » Imagini spectaculoase

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
laurkro
laurkro  •  21 Mai 2023, 16:29

Ma bucur ca se întâmpla asta având in vedere ce comportament au avut față de Nagelsmann.

rva4
rva4  •  21 Mai 2023, 14:16
Postat de fibra pe 21 Mai 2023, 13:35

Vina e clara a celor care l-au demis pe Nagelsmann si au ascultat vedetele rasuflate. Pacat ca Dortmund e greu sa profite ca sunt penibili cand puteau castiga campionatul fara probleme.

Absolut de acord cu tine.

fibra
fibra  •  21 Mai 2023, 13:35

Vina e clara a celor care l-au demis pe Nagelsmann si au ascultat vedetele rasuflate. Pacat ca Dortmund e greu sa profite ca sunt penibili cand puteau castiga campionatul fara probleme.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează