INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TOP 10

Top 10 cei mai bogați sportivi din istorie » Messi e abia pe locul 8

Michael Jordan
Michael Jordan

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 noiembrie 2021 17:09 / Actualizat sambata, 06 noiembrie 2021 17:54

Publicația Sportico a alcătuit un top al celor mai bogaţi sportivi din istorie, topul fiind condus de fostul mare baschetbalist, Michael Jordan (58 de ani).

Fostul baschetbalist Michael Jordan este cel mai bine plătit sportiv din toate timpurile. După ce câștigurile sale au fost ajustate cu inflația, legenda lui Chicago Bulls a înregistrat câștiguri de 2,62 miliarde de dolari în total.

Messi e pe locul 8, Federer abia pe 10

Jordan a câștigat cea mai mare parte a banilor din contractul său de colaborare cu Nike, care ia plătit inițial un salariu de bază de 500.000 de dolari în timpul anului său de debut. De atunci, parteneriatul a înflorit, iar în prezent baschetbalistul a început să încaseze milioane de dolari reprezentând brandul american.

Nike i-a plătit lui Michael Jordan mai mult de 1 miliard de dolari de când s-a retras din baschetul profesionist în 2003. În 2021, brandul american i-a mai plătit încă 150 de milioane de dolari, potrivit Sportico.

Cei mai bogați sportivi din istorie

Tiger Woods, cel care a dominat golful profesionist ani întregi, a câştigat la rândul său 2,1 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a câștigurilor provin tot din contractele comerciale cu diferite companii.Tot doi oameni din lumea golfului se află pe locurile 3 şi 4, Arnold Palmer și Jack Nicklaus. 

Primul fotbalist din acest top este Cristiano Ronaldo, starul lui Manchester United a adunat 1,24 miliarde de dolari în timpul carierei. Rivalul său, Leo Messi, este abia al 8-lea, cu cu 100 de milioane mai puţin decât lusitanul.

În top se regăsesc reprezentanți și din celelalte sporturi, cum ar fi Floyd Mayweather, Michael Schumacher sau Roger Federer.

Top 10 cei mai bogați sportivi din istorie

1. Michael Jordan – $2.62 miliarde

2. Tiger Woods – $2.10 miliarde

3. Arnold Palmer – $1.50 miliarde

4. Jack Nicklaus – $1.38 miliarde

5. Cristiano Ronaldo – $1.24 miliarde

6. Floyd Mayweather – $1.20 miliarde

7. LeBron James – $1.17 miliarde

8. Lionel Messi – $1.14 miliarde

9. Michael Schumacher – $1.13 miliarde

10. Roger Federer – $1.12 miliarde

Citește și:

Scottie Pippen îl face praf pe Michael Jordan în noua sa carte: „Vreți să știți ce înseamnă egoismul?”

Pep Guardiola, la superlativ despre Cristiano Ronaldo: „Și la 75 de ani va marca goluri!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
dexter3
dexter3  •  06 Noiembrie 2021, 22:24

Geambasu de la gsp pe ce loc este?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează