INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA

După 5 recidive în 5 ani, Miguel Van Damme a pierdut lupta cu leucemia » Scrisoare de adio tulburătoare a soției

Miguel Van Damme// Foto: IMAGO / Panoramic International
Miguel Van Damme// Foto: IMAGO / Panoramic International

Articol de - Publicat marti, 29 martie 2022 13:35 / Actualizat marti, 29 martie 2022 14:39

Miguel Van Damme, portarul lui Cercle Bruges, a pierdut lupta începută în 2016 cu o leucemie necruțătoare. Mesajul postat de soția sa este tulburător.

Fotbalul belgian e în doliu, după trista veste a dispariției unui portar de doar 28 de ani. Miguel Van Damme, jucătorul lui Cercle Bruges, a încetat din viață marți dimineață, pierzând lupta cu o nemiloasă boală. 

„Scumpul nostru tătic a plecat pentru ultimul lui meci azi-noapte, un meci care nu putea fi câștigat”, a anunțat pe Instagram soția sa, Kyana Dobbelaere.

Ovidiu Hațegan e decis să se retragă din arbitraj, după infarct » 3 momente marcante din viața „centralului”
ARBITRAJ
Ovidiu Hațegan e decis să se retragă din arbitraj, după infarct » 3 momente marcante din viața „centralului”

Kyana Dobbelaere: „Ai luptat ca un leu”

Scrisoarea de adio are un mesaj tulburător: „Ne-ai părăsit foarte încet, ai făcut-o din nou în felul tău de a fi... foarte puternic. Ai luptat ca un leu. Suntem atât de recunoscători pentru ceea ce ai fost. M-ai făcut să realizez că nu există să renunți, chiar dacă nu aveai decât un licăr firav de succes, întotdeauna ai trecut peste asta. 

Odihnește-te acum dragul meu, și-ai câștigat din plin acest drept, te-ai eliberat, în sfârșit, de toată suferința. Am fi încântate să te mai vedem. O mare îmbrățișare de la cele două fete ale tale. Ne întâlnim mai târziu”.

Roman Abramovich, prima apariție publică după vestea că ar fi fost otrăvit » Cum a fost surprins oligarhul rus
NEGOCIERI
Roman Abramovich, prima apariție publică după vestea că ar fi fost otrăvit » Cum a fost surprins oligarhul rus

Drama lui Miguel Van Damme

Van Damme a fost diagnosticat prima oară cu leucemie în 2016, la un control de rutină înaintea începerii sezonului. Un an mai târziu s-a vindecat și a semnat un nou contract până în iunie 2019 cu Cercle. Și-a revenit și, deși avea încă nevoie de medicație zilnică, a apărat într-un joc de Cupă cu Genk, pe 20 septembrie 2017. 

Boala a recidivat însă, a urmat un șir de vindecări și recăderi, întrerupt de o perioadă mai bună în care a apărut de două ori între buturile echipei din Bruges în stagiunea 2019-2019. „După fiecare veste bună venea imediat o lovitură de ciocan”, își amintea Miguel.

5 recidive în 5 ani pentru Miguel Van Damme

De-atunci situația s-a tot înrăutățit, astfel că în ianuarie 2020 medicii nu i-au mai dat multe speranțe. Totuși, el a continuat să lupte și a urmat o imunoterapie, iar în iunie clubul i-a prelungit contractul. Numai că vara trecută doctorii i-au spus că tratamentul nu mai funcționează. O veste tragică venită la doar două zile de când aflase că va deveni tată. 

40 de meciuria apărat Miguel Van Damme poarta lui Cercle Bruges în perioada 2014-2022

Apoi, în septembrie, surprinzător leucemia dispăruse din nou din corp și situația părea să se îmbunătățească. A fost doar o iluzie, curând dușmanul necruțător s-a întors, mai puternic. Era pentru a cincea oară când maladia recidiva în cinci ani!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Decizia luată de Eric Bicfalvi, la 3 săptămâni de când FIFA le-a permis jucătorilor străini să părăsească Rusia

Avertisment pentru Edi Iordănescu » Grecia a fost învinsă de Muntenegru, adversara României în Liga Națiunilor

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
117850672514156
Ungureanu Ionut  •  30 Martie 2022, 06:39

Să-i fie țărâna ușoară...

dart
dart  •  29 Martie 2022, 15:43

"e de la vaccin in mod sigur" - pseudoculti romania, 2022

108779877311497
George Ionescu  •  29 Martie 2022, 15:07

...te cutremuri ...medicina este neputincioasa...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează