INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA - FINLANDA 1-1

Istvan Kovacs, acuzat în presa internațională: „De ce a făcut asta?”

Istvan Kovacs @Getty
Istvan Kovacs @Getty

Articol de - Publicat luni, 29 martie 2021 18:03 / Actualizat luni, 29 martie 2021 18:19

Arbitrul român Istvan Kovacs (36 de ani) nu a avut decât o fază controversată la Kiev, în meciul Ucraina - Finlanda 1-1 din preliminariile Campionatului Mondial. Zincenko a atins mingea cu mâna în careu în minutul 31, însă nu a fluierat nimic. „I-ar fi schimbat VAR decizia?”, scrie cotidianul Yle.

După ce a condus jocul campioanei Europei, Bayern, în returul „optimilor” Ligii cu Lazio, Istvan Kovacs a fost delegat de FIFA la Kiev și s-a descurcat destul de bine. Doar o o singură decizie a arbitrului român a generat controverse, presa finlandeză acuzându-l că nu a fluierat un penalty în prima repriză. Oleksandr Zincenko a atins cu mâna balonul centrat în careul ucrainean în minutul 31, la scorul de 0-0, însă „centralul” nu a întrerupt partida pentru a arăta punctul de la 11 metri.

Ucraina - Finlanda 1-1. Istvan Kovacs a dat, totuși, un penalty în final

„Din nefericire, VAR nu se folosește în aceste preliminarii și, ca urmare, nimeni nu i-a putut zice arbitrului dacă trebuia sau nu să dicteze lovitura de pedeapsă”, scrie Ilta Sanomat. Iar cotidianul Yle se întreabă „De ce Kovacs a hotărât să nu acorde penalty pentru acel henț? Și-ar fi modificat decizia dacă ar fi avut asistentul video?”. Și ziarele din Kiev au semnalat posibilitatea ca faza să fie judecată cu un 11 metri. Un penalty pe care oaspeții l-au primit pe final, Pukki egalând (1-1).

„Roșu” corect dictat

În schimb, Kovacs a apreciat impecabil situația din celălalt careu în minutul 88, când Mikolenko a bâlbâit stupid mingea, fiind deposedat de Pukki, pe care l-a placat din spate. I-a dat „roșu” direct fundașului lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev și penalty. Elevii lui Șevcenko au pierdut astfel avantajul asigurat de primul gol în națională al lui Junior Moraes, fostul atacant al Gloriei Bistrița.

Edi Iordănescu, răspuns pentru Gigi Becali: „Acuză-l pe Istvan Kovacs de orice, dar nu de așa ceva!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Gianluigi Buffon a făcut anunțul » Când se va retrage legendarul portar: „Ăsta este maximul”

Patru cluburi din Serie A, pe urmele internaționalului român de tineret: „Destinat să facă marele pas”

Playtech: Ianis Hagi, o nouă lovitură din partea lui Steven Gerrard. Jurnaliștii britanici au făcut anunțul


Comentarii (1)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  29 Martie 2021, 19:05

Mai iydi... Daca taceai filozof ramaneai... Asa... Dai credibilitate celor care spun ca e cu voi "pe mana" si pe bani... Aperi un individ acre daca face ceva o face numai smechereste... Deci un incorect si un necinstit (cinstea si corectitudinea fiind trasaturile definitorii ale unui arbitru... Si atunci despre ce vorbim aici... Asa intelegi tu fair playul in sport? Jalnic... Devii pe zi ce trece tare necredibil si chiar insuportabil...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează