INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

Scandal la vârf! UEFA e acuzată că a falsificat probele privind incidentele de la finala Ligii Campionilor: „Au vrut să-l scoată pe omul lui Ceferin”

Zeljko Pavlica, în stânga, l-a avut cavaler de onoare la nuntă pe Aleksander Ceferin, președintele UEFA +23   FOTO
Zeljko Pavlica, în stânga, l-a avut cavaler de onoare la nuntă pe Aleksander Ceferin, președintele UEFA

Articol de - Publicat marti, 26 septembrie 2023 17:36 / Actualizat marti, 26 septembrie 2023 20:54

Conducerea UEFA e acuzată de Sharon Burkhalter-Lau, fosta directoare a operațiunilor forului continental, că ar fi prezentat „probe complet false” în ancheta deschisă pe marginea finalei Champions League din 28 mai 2022, Real Madrid - Liverpool 1-0, în încercarea de a-l scoate basma curată pe Zeljko Pavlica, cel mai bun prieten al președintelui Alexander Ceferin și șeful securității la UEFA. 

Finala Champions League din 2022 a fost precedată de un haos de nedescris, ceea ce a întârziat startul cu 37 de minute. La ora 21:45, când accesul în arenă trebuia să fie deja finalizat, la porți era o busculadă de nedescris, în urma căreia mai multe persoane au fost agresate și chiar jefuite.

Pas spre concilierea cu Rusia?! UEFA readmite în competiții echipele de juniori: „Este nedrept ca băieții să plătească acțiunile adulților”
UEFA
Pas spre concilierea cu Rusia?! UEFA readmite în competiții echipele de juniori: „Este nedrept ca băieții să plătească acțiunile adulților”

UEFA a deschis o anchetă pe marginea incidentelor și a concluzionat că vina a aparținut departamentului de evenimente, condus de Sharon Burkhalter-Lau la acea vreme. Practic, corpul de securitate, condus de Zeljko Pavlica, cel mai bun prieten al președintelui UEFA, a fost absolvit de vină, pe motiv că ar fi fost „marginalizat” în procesul de organizare de către grupul condus de Burkhalter-Lau.

Scandal la vârful UEFA. Acuzată pentru incidentele de la finala Ligii, fosta angajată contraatacă

Scandal la vârf! UEFA e acuzată că a falsificat probele privind incidentele de la finala Ligii Campionilor: „Au vrut să-l scoată pe omul lui Ceferin”
Sharon Burkhalter-Lau. Foto: uefa.com

Învinuită de haosul din mai 2022, Sharon Burkhalter-Lau a ieșit la atac. Aceasta a acuzat în The Guardian că probele furnizate de UEFA în acea anchetă ar fi „complet falsificate”. 

Ea acuză că scopul ar fi fost ca șeful corpului de securitate și siguranță al forului european, Zeljko Pavlica, cel mai bun prieten și protejat al lui Aleksander Ceferin, să fie exonerat de orice vină. 

Zeljko Pavlica, cel mai bun prieten al lui Ceferin, a fost dezvinovățit în anchetă

În mailuri trimise secretarului general al UEFA, Theodore Theodoridis, și către alți 3 oameni din conducerea forului continental, Burkhalter-Lau susține că de vină pentru incidentele de atunci a fost poliția din Paris, asupra căreia UEFA nu avea autoritate.

+19 FOTO

Pe deasupra, i-a acuzat pe Zeljko Pavlica și cei din corpul de securitate că „nu au venit la întâlniri vitale referitoare la măsurile de siguranță și nu au pus la îndemâna noastră informații cruciale cu privire la procesul de planificare”.

Ceferin a decis amânarea loviturii de start

În apărarea sa, Pavlica a afirmat în ancheta UEFA că a stat în zona VIP înainte de finală și că a aflat de incidentele de la porți abia când a fost chemat la o întâlnire la ora 21:45, în cadrul căreia Ceferin a decis amânarea fluierului de start.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Proaspăt ajuns la Al-Hilal, Neymar își pregătește terenul pentru un alt transfer

Fotbalistul care a încercat să-i mituiască pe polițiști ca să obțină eliberarea prietenilor săi, reținuți la Moscova pentru consum de droguri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
chepandy777
chepandy777  •  27 Septembrie 2023, 12:09

Si-au ales si UEFA burlanul lor pe viata, cum avem si noi unul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează