INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DANEMARCA

Un an de la „căderea” lui Christian Eriksen: „Asta i-a salvat viața!”

Christian Eriksen, Danemarca
Christian Eriksen, Danemarca

Articol de - Publicat vineri, 10 iunie 2022 12:30 / Actualizat vineri, 10 iunie 2022 12:32

Morten Boesen, doctorul naționalei daneze, a intervenit primul, pe 12 iunie 2021, după ce mijlocașul Christian Eriksen a suferit un stop cardiac pe teren, la Euro. Și e convins că defibrilatorul a fost vital.

Era chiar primul meci al danezilor la Euro. Acasă, la Copenhaga, contra Finlandei. 12 iunie 2021. 

Christian Eriksen a lovit mingea cu genunchiul și s-a prăbușit 

După o aruncare de la margine, Christian Eriksen a lovit mingea cu genunchiul, apoi s-a prăbușit în iarbă, inconștient. Suferise un stop cardiac care îi putea fi fatal. Medicul naționalei, Morten Boesen, a intervenit prompt, resuscitându-l. 

Mijlocașul este și astăzi în cantonamentul selecționatei nordice, la 30 de ani, după ce a fost operat și i s-a implantat un stimulator cardiac. Joacă în Premier League, la Brentford. 

+17 FOTO

Medicul care a intervenit în cazul Christian Eriksen: „Mereu mi-am zis: «Nu mi se va întâmpla niciodată»" 

La un an de la drama din „Parken", Boesen retrăiește acele clipe teribile. 

„Nu m-am gândit imediat că era stop cardiac. Nu ești pregătit pentru o asemenea situație la un meci de fotbal. Chiar dacă știi, teoretic, că poate fi, nu e primul lucru care îți trece prin minte. Mereu mi-am zis: «Nu mi se va întâmpla niciodată». Dar mi s-a întâmplat. Nu eram pregătit. Totuși, am realizat repede ce era și am aplicat tot ce am învățat", a povestit medicul pentru site-ul suedez Hjärtuppropet. Care se traduce chiar „stop cardiac". 

În trecut, Boesen a spus că „Eriksen murise. Dacă nu s-ar fi acționat atunci, pe moment, s-ar fi putut termina rău". Acum, el afirmă: „Nu am nicio îndoială că defibrilatorul l-a salvat pe Christian". 

„Dacă s-ar fi petrecut altfel? Te sperie gândul ăsta”

Dând timpul înapoi, doctorul simte „bucurie, pentru că totul a decurs exact cum trebuia". Dar nu ascunde că "îmi pun și astăzi o întrebare: «Dacă s-ar fi petrecut altfel?». Te sperie gândul ăsta. Cum aș fi reacționat atunci? Nu știu”. 

38de goluri a marcat Christian Eriksen la naționala Danemarcei (113 selecții), două după revenirea pe teren, în acest an

Citește și: 

Un nou jucător la Arsenal. Și-a schimbat numele, după ce a devenit musulman

Nu se mai înțelege cu nimeni! Robert Lewandowski s-a certat și cu Nagelsmann: „Eu am dat 41 de goluri, nu tu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1948
1948  •  10 Iunie 2022, 13:42
Postat de 1948 pe 10 Iunie 2022, 13:14

nu va e ba rusine sa publicati o asemenea fotografie?

ma mir ca ati schimbat o. Inca nu e totul pierdut

1948
1948  •  10 Iunie 2022, 13:14

nu va e ba rusine sa publicati o asemenea fotografie?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează