INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COREEA DE SUD

Cine ne ia atacanții din Liga 1? » Cardoso și Buș pot învăța din pățaniile lui Luțu: „Cum am luat amenzi de 12.000 de dolari în Coreea”

Sergiu Buș (28 de ani) și Dumitru Cardoso (29 de ani), doi dintre atacanții de top ai Ligii 1, s-au transferat în această iarnă în Coreea de Sud.
Sergiu Buș (28 de ani) și Dumitru Cardoso (29 de ani), doi dintre atacanții de top ai Ligii 1, s-au transferat în această iarnă în Coreea de Sud.

Articol de GSP - Publicat joi, 21 ianuarie 2021 19:17 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 21:38

Sergiu Buș (28 de ani) și Dumitru Cardoso (29 de ani), doi dintre atacanții de top ai Ligii 1, s-au transferat în această iarnă în Coreea de Sud. 

  • Dumitru Cardoso a părăsit Gaz Metan Mediaș și va evolua la Suwon Samsung Bluewings, echipă din prima ligă a Coreei de Sud. Detalii AICI!
  • Sergiu Buș a plecat de la FCSB la Seongnam FC. Detalii AICI!

Seongham, noua echipă a lui Sergiu Buș, a încheiat sezonul trecut pe locul 9. Este antrenată de un antrenor din Coreea, Ki-Il Nam, și are în componență doar 3 fotbaliști străini. În afara vârfului adus de la FCSB, acolo mai sunt înregistrați austriacul Richard Windbichler și uzbekul Jamshid Iskandarov. 

Suwon Samsung Bluewings a terminat pe 10 ediția trecută. Are un lot cotat la 11,18 milioane de euro, iar ceilalți 2 fotbaliști străini, în afara lui Dumitru Cardoso, sunt jamaicanul Doneil Henry și australianul Terry Antoni. 

Prima ligă din Coreea de Sud, sub Liga 1

Cel mai bine cotat fotbalist din competiție este Modou Barrow, extrema stângă din Gambia. Valoarea lui este 1,6 milioane de euro. Valoarea cumulată a tututor jucătorilor din K League este 144 de milioane de euro, mai mică decât cea a Ligii 1. Coreea de Sud dă însă câștigătoarea Ligii Campionilor Asiei. Sezonul trecut, Uslan Hyundai a învins-o în finală pe Persepolis, din Iran.

12 victoriiîn Liga Campionilor Asiei au echipele din Coreea de Sud. E liga aflată în fruntea ierarhiei

Reguli speciale în Coreea de Sud

Prima ligă din Coreea de Sud, denumită K League, are în componență 12 formații. Este în vigoare o regulă asemnănătoare cu cea din Liga 1. Pentru a avea la dispoziție 5 schimbări, un jucător U22 trebuie să fie pe teren pe toată durata celor 90 de minute. Cel puțin 2 fotbaliști din această categorie trebuie trecuți pe foaia de joc. Dacă cele două criterii nu sunt îndeplinite, echipa beneficiază de doar 3 modificări.

Fotbaliștii români, atrași de Coreea de Sud

Prima ligă din Coreea de Sud a fost mereu atractivă pentru fotbaliștii români. Începând cu anul 1990, când Marcel Lăzăreanu deschidea drumul, acolo au mai evoluat: Pavel Badea, Constantin Barbu, Cosmin Olăroiu, Mihai Drăguș, Cristian Dulca, Iulian Arhire, Ion Luțu, Gabi Popescu, Adrian Mihalcea, Marian Aliuță, Adrian Neaga și Ianis Zicu.

Ionuț Luțu, poveste amuzantă din Coreea 

În 1999, Ionuț Luțu ajungea de la Steaua la Suwon Bluewings. „Decarul” a povestit un moment amuzant, când era să refuze un cadou din partea președintelui: „Am primit o maşină, marca Samsung, un fel de limuzină. Cînd mi-a spus că vrea să mi-o dea mă gândeam că e vorba de o maşină de spălat şi era cât pe ce să o refuz. 

De exemplu, cum am plătit în Coreea numai amenzile rutiere 12.000 de dolari. Păi, era o bandă pe care nu mergeau decât mijloacele de transport în comun. Toţi repectau regula şi banda aia era liberă mereu. Eu mă băgam mereu pe ea, eram şmecher, e adevărat că ajungeam repede la Seul, dar şi cînd am văzut nota de plată, 12.000 de dolari...”.

Cine ne ia atacanții din Liga 1? » Cardoso și Buș pot învăța din pățaniile lui Luțu: „Cum am luat amenzi de 12.000 de dolari în Coreea”

VIDEO. Fanii din Coreea de Sud sunt extrem de pătimași

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Anunț în direct! El l-ar putea înlocui pe Zidane la Real Madrid: „Lucrurile se întâmplă chiar acum! Perez e disperat să-l aducă”

FIFA și UEFA reacție dură în cazul Super Ligii Europei! Amenințări pentru cluburi și jucători: „Nu recunoaștem competiția”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează