INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UNGARIA

Șocant! Un antrenor de portari xenofob dat afară de club a declanșat un scandal politic uriaș între Ungaria și Germania!

Zsolt Petry
Zsolt Petry

Articol de - Publicat vineri, 09 aprilie 2021 14:30 / Actualizat vineri, 09 aprilie 2021 19:51

Guvernul Ungariei a cerut explicații ambasadei Germaniei la Budapesta, după ce Zsolt Petry (54 de ani), antrenorul maghiar al portarilor Herthei, a fost concediat de clubul berlinez pentru declarații rasiste, xenofobe și homofobe.

Scandalul de la Hertha s-a transformat într-un scandal politic, Ungaria acuzând frontal Germania! La începutul săptămânii, clubul berlinez l-a concediat pe Zsolt Petry, antrenorul de portari (fotbalistul maghiar al anului în 1990), care făcuse declarații rasiste, xenofobe și homofobe într-un interviu pentru cotidianul proguvernamental Magyar Nemzet.

Ministerul de Externe: „Obstacol în calea libertății de expresie”

Reacția Budapestei a fost șocantă. Ministerul de Externe a cerut explicații de la ambasada germană și a dat un comunicat tăios: „La fel ca Ungaria, Germania a trăit în mod direct de-a lungul istoriei teroarea împotriva celor care și-au exprimat opinia. Ce se întâmplă acum este un obstacol în calea libertății de expresie”.

Șeful cabinetului premierului Ungariei: „Este sau nu Germania o țară guvernată de lege?”

La rândul său, Gulyas Gergely, șeful cabinetului premierului Viktor Orban, a protestat vehement, afirmând că decizia luată de Hertha a fost "scandaloasă" și amintind de "trecutul totalitar" al Germaniei. „Nu vrem ca acest lucru să se repete în sezolul XXI”, a declarat și a accentuat: „Germania trebuie să răspundă întrebării dacă este sau nu o țară guvernată de lege”.

În ultimii ani însă, tocmai Ungaria a fost acuzată de către organizațiile internaționale de încălcarea drepturilor omului.

Printre altele, Zsolt Petry a atacat politica UE în cazul migranților, „O rușine morală. Europa este un continent creștin și nu accept decăderea sa morală", și l-a acuzat pe portarul lui Leipzig, Peter Gulacsi, că susține căsătoriile gay: „Nu știu ce l-a făcut să susțină persoanele homosexuale, travestite ori cu alte orientări sexuale. Ca sportiv, în locul lui Peter, mi-aș vedea de fotbal și n-aș aborda public problemele socio-politice".

VIDEO CTP, comentariu acid: „În Ungaria se investește masiv pentru că e un stat naționalist!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ianis Hagi a primit INTERZIS de la Rangers » Decizie radicală a campioanei din Scoția

Răsturnare de situație în scandalul din Spania: „Nu am găsit nicio probă de rasism”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
cornelcc
cornelcc  •  11 Aprilie 2021, 22:24

Dupa parerea ta, daca nu esti de acord cu o anumita ideologie, nu te aliniezi si nu mergi cu curentul, trebuie sa fii concediat! Si tu numesti asta “libertate de exprimare”. Adica spui ce gandesti, te exprimi liber, dar daca nu esti de acord cu “directivele pretioase” trebuie sa fii pedepsit! Brovos natiune! Si ne mai miram de ce am ajuns cobaii si *** europei!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

405426114153935
Dragovic Doranga  •  09 Aprilie 2021, 23:56

Ce bine a facut Orban ca le-a dat peste bot la nemnti ,ei si cu polonezii se iau in gura cu Germania ,Franta nu pleaca capul ca *** din Parlament

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

667673733379166
Coda del Diavolo  •  09 Aprilie 2021, 21:54
Postat de leu.mr pe 09 Aprilie 2021, 16:07

Bravo Ungaria !

perfect de acord cu tine .ai nostri cand a avut coltescu probleme sau sovre ca a cerut un autograf ...toti ai nostri au sarit pe ei ! ungaria isi apara cetatenii..*** pe turci ,rusi,germani,greci ..si acum pe ue !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează