INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOȚIA

Ianis Hagi a primit INTERZIS de la Rangers » Decizie radicală a campioanei din Scoția

Ianis Hagi, Rangers // foto: Imago
Ianis Hagi, Rangers // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 aprilie 2021 12:10 / Actualizat vineri, 09 aprilie 2021 12:16

Managementul tehnic și fotbaliștii celor de la Rangers, printre care și Ianis Hagi (22 de ani), vor boicota rețelele sociale timp de o săptămână, pentru a atrage atenția asupra rasismului existent pe platformele online.

Rangers, de curând încununată campioană în Scoția, a luat o decizie radicală în încercarea de a combate rasismul. „The Gers” susțin că fotbaliștii echipei sunt abuzați rasist în fiecare zi pe platformele sociale și, ca atare, vor boicota toate canalele de socializare timp de o săptămână. 

Rangers, decizie radicală: „Nivelul urii scapă de sub control”

„Rangers poate confirma că începând cu ora 19:00 în această seară (n.r. - ieri, 8 aprilie), jucătorii și conducerea noastră vor participa la o săptămână de boicotare a tuturor canalelor de socializare. 

Acest lucru are ca scop sublinierea îngrijorărilor continue privind lipsa de responsabilitate din partea canalelor sociale. Suntem preocupați în special de abuzurile rasiste pe care jucătorii noștri le au de suportat zilnic, și considerăm că deși rețelele sociale pot fi o platformă pozitivă și sănătoasă pentru comunicare, există îngrijorarea că nivelul urii scapă de sub control”, se arată într-un comunicat de pe site-ul oficial al clubului. 

„Putem confirma că, în calitate de consiliu și de club, suntem pe deplin alături de jucători și de conducerea tehnică în această problemă. În plus, am aranjat să ne întâlnim cu reprezentanți ai Facebook și Instagram pentru a sublinia îngrijorările noastre. 

Rangers speră ca acțiuni clare și directe să fie luate în cazul rețelelor de socializare. Simpla verificare a utilizatorilor în procesul de înregistrare pe orice platformă socială ar asigura că aceștia pot fi identificați și trași la răspundere pentru acțiunile și cuvintele lor. Vom aduce în discuție această propunere”, explică Stewart Robertson, directorul general de la Rangers.

Rangers, acuzații de rasism la meciul cu Slavia Praga

Rangers s-a confruntat cu probleme legate de rasism și pe teren, nu doar în spațiul online. În manșa retur a optimilor de finală din Europa League, dintre clubul din Glasgow și Slavia Praga (0-2), Ondrej Kudela, fotbalistul cehilor, i-ar fi adresat cuvinte cu tentă rasistă lui Glen Kamara, mijlocașul lui Rangers. 

Ondrej Kudela ar fi fost agresat fizic de către fotbaliștii lui Rangers la finalul meciului de pe „Ibrox”, iar UEFA a deschis o anchetă asupra cazului, investigând ambele acuzații. 

VIDEO. Ianis Hagi, analizat de fostul internațional Ianis Zicu: „Cred că e în primii zece fotbaliști ai lumii! Are calități la un nivel foarte înalt”

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Controversă pe „Emirates” » Jucătorii lui Arsenal și arbitrul au îngenuncheat, fotbaliștii Slaviei i-au privit din picioare: „Dezgustător”

Ce a declarat antrenorul lui Nicolae Stanciu după remiza cu Arsenal » Jucătorul care le-a dat bătăi de cap + Remarcații serii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
bluerush
bluerush  •  09 Aprilie 2021, 19:47

Eu zic ca mai curand ar trebui sa se protesteze impotriva faptului ca oricine poate posta si promova ce vrea pe retelele de socializare fara a fi raspunzator pentru ceea ce posteaza, si fara a putea primi si pareri negative, acestea fiind din start considerate rasiste, xenofobe, antisemite, sexiste sau atribuite unui oricare alt tip de "hate". Practic si daca ii spui unei persoane de culoare *** se merge tot pe rasism deoarece a inceput lumea sa se prinda de aceste aspecte. Mai mult, chestia aceasta cu rasismul este foarte selectiva si se aplica numai unor categorii de populatii. Exemple: 1.Est-Europenii plecati in Occident sunt deribil de dezavantajati din pricina locului de unde vin, dar nu zice nimeni nimic despre aceasta discriminare. 2. Est-Europenii pot fi numiti *** peste tot in Europa fara ca acest lucru sa fie considerat o discriminare, desi este dubla discriminarea aici. 3. In toata Europa se foloseste terminologia de ***, insa este discriminare doar cand se foloseste in Romania (Inclusiv in UK avem celebrul Gipsy King aka Tyson Fury fara probleme) 4. Populatia de culoare isi poate adresa orice fel de apelative, chiar poate gasi apelative pentru populatia alba, fara ca aceste aspecte sa fie considerate rasiste. Si aici sunt doar cateva exemple, fara sa merg si spre cele din SUA, unde este si mai grav. Se implementeaza niste curente foarte periculoase, menite mai curand sa mareasca diferentele decat sa creeze egalitate.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  09 Aprilie 2021, 18:36

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

duster4
duster4  •  09 Aprilie 2021, 18:18

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează