INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

Unii aleg fotbalul! Robben dă de pământ cu jucătorii care se duc în China: ”De ce să îți distrugi cariera?”

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat joi, 19 ianuarie 2017 18:52

Arjen Robben a dezvăluit că a respins o ofertă primită de la un club din China, preferând să-și prelungească contractul cu Bayern Munchen, cu încă un an. El consideră că fotbaliștii care merg în Asia își distrug carierele, conform The Telegraph.

Mijlocașul olandez, în vârstă de 32 de ani, și-a pus semnătura în această săptămână pe o nouă înțelegere cu echipa bavareză, care îl va ține pe ”Allianz Arena” până în iunie 2018. Dar fostul playmaker al lui Chelsea și Real Madrid a recunoscut faptul că a avut posibilitatea să câștige mulți bani, printr-o mutare în Superliga chineză.

”Am petrecut multe momente minunate aici la Bayern și joc la unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Nu aș ști unde să mă duc la vârsta mea. Vreau să joc la cel mai înalt nivel, atâta timp cât este posibil”, a spus Robben.

Internaționalul olandez a fost extrem de critic cu fotbaliștii care s-au transferat în Asia. ”Nu-i înțeleg pe jucătorii care au mers în China la vârsta de 27 sau 28 de ani. Aceștia erau la apogeul carierei. Asta înseamnă că și-o distrug complet. Îi percep oarecum pe cei care au trecut de 30 de ani. Este vorba despre o anumită nebunie să pleci în China, în prezent”, a explicat mijlocașul echipei bavareze.

El a dezvăluit secretul longevității sale: ”Asiaticii au oferit de patru, cinci sau chiar de șase ori salarii mai mari decât la cele mai mari cluburi europene. Dar, pe mine nu m-au condus banii. De aceea, am avut o așa carieră de succes. Fotbalul este totul pentru mine”.

Robben, care evoluează din 2009 la Bayern, a jucat 152 de meciuri în Bundesliga, înscriind 82 de goluri. El a câștigat 5 titluri în Germania, cât și trofeul Champions League în 2013.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  19 Ianuarie 2017, 23:39

Are dreptate. In China ajung doar stifturile din liga gsp, dar si astia merg pe bani putin si freaca bancile de rezerve ale chinezilor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează