INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

UPDATE Ansu Fati, operat! Cât va lipsi de pe teren tânărul star al Barcelonei

Ansu Fati
foto: Guliver/Getty Images
Ansu Fati foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 09 noiembrie 2020 18:00 / Actualizat luni, 09 noiembrie 2020 18:43

Ansu Fati, marea promisiune de la Barcelona, a suferit o ruptură a meniscului intern. „E tânăr, meniscul trebuie salvat”, e concluzia unor importanți doctori spanioli. 

UPDATE 9 noiembrie - Ansu Fati, operat cu succes

Ansu Fati (18 ani) a fost operat astăzi, 9 noiembrie, a informat Barcelona printr-un comunicat. Intervenția a decurs cu succes, însă spaniolul va lipsi de pe teren o perioadă îndelungată - aproximativ 4 luni.

5 goluri și 2 pase decisivea adunat Fati în acest sezon, în 10 meciuri (596 de minute)

Știrea inițială - „Patru luni de pauză pentru Ansu Fati”

Într-o perioadă delicată, de tensiune, numai o accidentare gravă mai lipsea pe „Camp Nou”. Ansu Fati, revelația acestui start de sezon, unul dintre cei mai în formă jucători ai Barcelonei, a fost înlocuit la pauza meciului cu Betis, diagnosticul fiind dur: ruptură a meniscului intern al genunchiului stâng.

Doi cunoscuți doctori catalani au comentat acest caz pentru Mundo Deportivo. Concluzia lor. Meniscul trebuie salvat, chiar dacă asta înseamnă prelungirea pauzei. Cel puțin patru luni pe tușă!

„Dacă tipul de leziune permite sutura, fără ca meniscul să fie scos, asta e de făcut”, a declarat Jordi Ardèvol, fost șef al departamentului medical blaugrana (2003-2006). 

„În cazul unui veteran, aproape de finalul carierei, am fi îndepărtat meniscul chirurgical. Ținând cont că Ansu Fati e tânăr, eu aș încerca să salvez meniscul. Cu minimum patru luni departe de teren”.

La rândul său, Jordi Suros, directorul centrului medical Sportcat, a spus că o ruptură a meniscului intern e asociată întotdeauna cu un edem osos și cu o fisură de condil femural. Soluția? Suturarea meniscului prin artroscopie și tratament conservator”. Și Suros afirmă că „pentru a evita orice risc, e nevoie de patru luni de pauză”.

Citește și alte știri despre Barcelona:

Barcelona, victorie categorică împotriva lui Real Betis! Lionel Messi, la primul gol din acțiune în acest sezon

BARCELONA. Dani Alves dezvăluie: „I-am trimis lui Messi un mesaj cu aceeași frază pe care mi-a zis-o el în urmă cu niște ani. Nu mi-a răspuns”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
bazinga
bazinga  •  09 Noiembrie 2020, 19:09

Sper sa se faca bine pustiul asta talentat ! Ar fi mare pacat sa i se reteze atat de brutal aripile ! Chiar promite enorm !

briceag
briceag  •  09 Noiembrie 2020, 19:05
Postat de persanu pe 08 Noiembrie 2020, 14:13

Incredibil cata rautate si ura poti avea in tine. De unde mm stii tu ma ca nu o sa revina ? Il mai faci si *** ... are 50 de clase peste idolii tai Coman si Man sunteti *** ... il mai faci si ***. Incredibil cum un neicanimeni de nicaieri poate avea atata ura fata de un jucator care abia a pasit in fotbal si ghici ce in FOTBALUL MARE langa cel mai mare jucatori al lumii , si are un asemenea ghinion. Numai specialisti ... REFUZ sa cred ca oamenii astia ca tine sunt reali , in sensul ca ei asa gandesc , eu tot cred ca sunt mai multe conturi facute de ziaristi special sa faca zarva in comentarii sa fie cat mai multe discutii , inutile. Cand gandesti in asa hal esti zero ba baiatule. Nu degeaba esti unde esti. Mori de invidie pe dinauntru ... Pustiul era si este apreciat in primul rand de lume importanta ba , MONDIALA , nici nu trebuie apreciat de un neica nimeni ca tine , genu de om multumit cu 200 de euro pe luna , daca ii ai si paia . Satene

Ce de blesteme se prind de tine, din gura noastra acum! Amaratule care injuri Steaua, Halep, Bute, Hagi toata ziua de pe clone, cum i-ai bagat in discutie si pe Coman si Man?

betaalfa
betaalfa  •  08 Noiembrie 2020, 16:52
Postat de albalbastru72 pe 08 Noiembrie 2020, 14:31

Cam asta se intimpla cind fortezi copii de 17 ani la un nivel foarte mare.

Desigur ca trebuie sa ii uram insanatosire cat mai grabnica lui Ansu Fati si cu siguranta este si el un om absolut egal cu toti ceilalti, si nu trebuie etichetat altcumva. Cazul lui este totusi o oportunitate pentru a ridica un subiect care este totalmente ocolit de mass-media desi este SUPEREVIDENT. De cativa ani incoace zdrobitoarea majoritate a tinerilor fotbalisti din tarile vest-europene, cu foarte putine exceptii ( gen Haaland ) sunt jucatori ***. Ai cumva impresia ca tinerii albi nu se mai intereseaza de fotbal sau pur si simplu nu mai exista... Ar fi interesant de discutat daca este pur si simplu un fenomen demografic ( in Europa de Vest bastinasii nu mai procreeaza ) sau o chestie "promovata" de anumite cercuri. De pilda pe mine ma frapeaza importul masiv de tineri *** din Franta in Premier League la niste preturi fabuloase desi practic niciunul nu isi justifica prin joc cota super-umflata

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează