INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2022

VIDEO A devenit primul selecționer din istorie care califică 4 naționale diferite la Mondial » Felicitat de rege

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 martie 2022 11:07 / Actualizat miercuri, 30 martie 2022 14:21

Vahid Halilhodzic (69 ani) a calificat selecționata Marocului la Cupa Mondială din Qatar, după victoria din returul barajului împotriva Republicii Democrate Congo, scor 4-1 (5-2 la general). Astfel, tehnicianul bosniac a devenit primul selecționer din istorie care califică 4 naționale diferite la Campionatul Mondial.

Marocul s-a calificat a doua oară consecutiv la Campionatul Mondial, iar performanța a fost primită cu entuziasm inclusiv de regele țării. Mohammed al VI-lea al Marocului l-a felicitat pe Vahid Halihodzic printr-un apel telefonic la câteva momente după fluierul final.

Vahid Halilhodzic a fost sunat de regele Marocului după calificarea la Campionatul Mondial

„Alo, ce faci, Majestatea Ta? Calificarea din această seară este pentru tine și pentru oamenii tăi. Sper că ești fericit. A fost plăcerea mea, a jucătorilor și a tuturor. Suntem cu toții fericiți. Vă mulțumim pentru tot, Majestate”, i-a transmis Halilhodzic lui Mohammed al VI-lea, regele Marocului.

Ulterior, selecționerul i-a dat telefonul căpitanului Romain Saïss, fotbalistul lui Wolverhampton.

„Majestate, sunt foarte mândru să reprezint această țară. Este o sursă de mândrie, vă mulțumim pentru tot ce faceți pentru noi. Vom reuși ceva frumos la Cupa Mondială și vom arăta o imagine frumoasă a Marocului în întreaga lume”, a transmis și Saïss.

Video cu momentul în care Halilhodzic este felicitat de regele Marocului

Vahid Halilhodzic s-a distanțat de Bora Milutinovic

După acest triumf, Halilhodzic s-a distanțat de Bora Milutinovic și a devenit primul selecționer din istorie care a calificat patru echipe diferite la o Cupă Mondială: Coasta de Fildeș în 2010, Algeria în 2014, Japonia în 2018 și acum Maroc.

Bora Milutinovic, antrenorul sârb în vârstă de 77 de ani, a fost pe banca a 5 „naționale” la Cupa Mondială: Mexic, Costa Rica, SUA, Nigeria și China, însă doar pe 2 dintre acestea le-a calificat el la turneul final. Pe Costa Rica (1990) a preluat-o cu 90 de zile înainte de turneul final, iar Mexic (1986) și SUA (1994) erau deja calificate, fiind țări-gazdă.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

VIDEO Portugalia și Polonia s-au calificat la Campionatul Mondial! Când e tragerea la sorți a grupelor

Huiduit de propriii fani, pe Wembley! » Selecționerul și vicecăpitanul Angliei au reacționat vehement: „Nu pot să înțeleg, a fost un colos pentru națională!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
belane
belane  •  30 Martie 2022, 22:26

Vahid Halilhodzic este un antrenor f. bun, a facut din Lille o echipa cu mentalitate de invingatori, i-a promovat in 2000 iar in sezonul urmator 2000-2001 a terminat pe locul 3 (preliminarii UCL) si ulterior i-a mai si calificat in grupele Champions League eliminand-o pe Parma.

belane
belane  •  30 Martie 2022, 22:20
Postat de fcsbist.de.mic pe 30 Martie 2022, 12:01

... si Nigeria, deci 5

Bora Milutinovic cu Mexic si SUA a fost calificat direct pentru c-au fost tari gazde in 1986, respectiv 1994 iar pe Nigeria a preluat-o dupa ce era deja calificata de Philippe Troussier

161617185646735
Madalin Gelu  •  30 Martie 2022, 14:41

bravo lui un antrenor serios care iata a reusit sa califice patru nationale diferite.Este cu atat mai remarcabil ce a reusit mai ales in Africa dar si in Japonia.Un Bosniac scolit in Franta iata ca a facut o cariera de care lumea isi va aminti cu placere .FELICITARI VAHID HALILHODZIC

Vezi toate comentariile (10)
Comentează