INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Trei decizii majore în La Liga, în urma scandalului de rasism din Valencia - Real Madrid: Vinicius a scăpat de „roșu”, „liliecii” au fost sancționați!

Vinicius, în Valencia - Real Madrid // foto: Guliver/gettyimages +22   FOTO
Vinicius, în Valencia - Real Madrid // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 24 mai 2023 07:56 / Actualizat miercuri, 24 mai 2023 10:45

Comitetul de Competiții din La Liga a decis anularea cartonașului roșu primit de Vinicius Junior (22 de ani) în Valencia - Real Madrid 1-0, meci în urma căruia s-a lăsat cu un scandal uriaș de rasism.

Vinicius nu a încheiat pe teren meciul dintre Valencia și Real Madrid de duminică. În minutul 90+7, brazilianul a primit cartonașul roșu din partea arbitrului Ricardo de Burgos Bengoetxea, pe motiv că l-a lovit cu brațul în figură pe Hugo Duro în cadrul unei încleștări generale.

În prima fază, „centralul” îi acordase doar „galben” lui Vinicius, dar a revenit asupra deciziei după ce arbitrul VAR l-a chemat la marginea terenului să revadă faza, considerând că lovitura aplicată de Vinicius trebuie sancționată mai aspru.

Vinicius a fost eliminat din cauza unei altercații
Valencia - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
Valencia - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
Valencia - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
Valencia - Real Madrid / foto: Guliver/Getty Images
+18 FOTO

Vinicius a fost astfel eliminat, dar cartonașul roșu a trecut în plan secund după meci, pe buzele tuturor fiind iureșul iscat după ce fanii Valenciei au scandat rasist la adresa brazilianului.

Cartonașul roșu primit de Vinicius în Valencia - Real Madrid a fost anulat

Marți seara, în urma unei ședințe lungi, Comitetul de Competiții din La Liga a decis să anuleze cartonașul roșu primit de Vinicius. În motivarea citată de Marca este menționat:

Comitetul consideră că judecata arbitrului a fost influențată de omisiunea întregii faze, ceea ce a viciat decizia. Faptul că o parte determinantă a faptelor a fost omisă a condus la adoptarea unei decizii arbitrare”.

La ce se referă Comitetul? Chiar înainte ca Vinicius să-l lovească cu brațul în figură pe Hugo Duro, fotbalistul Valenciei îl prinsese de gât de la spate, o manevră demnă de MMA. Numai că arbitrului nu i-a fost arătată și secvența respectivă pe monitorul VAR, ci doar lovitura aplicată de Vinicius.

Trei decizii majore în La Liga, în urma scandalului de rasism din Valencia - Real Madrid: Vinicius a scăpat de „roșu”, „liliecii” au fost sancționați!

Din Comitetul de Competiții fac parte 3 judecători, unul din partea La Liga, unul din partea Federației Spaniole, ultimul din partea Consiliului Superior al Sportului.

Sancțiuni împotriva Valenciei

Alte două decizii luate de Comitetul de Competiții au fost amendarea Valenciei cu 45.000 de euro și închiderea peluzei „Mario Kempes” pentru 5 partide, ca urmare a scandărilor rasiste care l-au avut ca țintă pe Vinicius Junior.

„Comitetul consideră că a fost demonstrat, așa cum arbitrul a consemnat în raport, că au existat scandări rasiste la adresa lui Vinicius, ceea ce a alterat cursul normal al jocului. Infracțiunile sunt considerate foarte serioase”, se arată în comunicatul Comitetului.

Valencia n-a primit bine vestea: „Dorim să ne arătăm dezacordul și indignarea totală față de sancțiunea nedreaptă și diproporționată de a închide peluza pentru 5 meciuri. Vrem să denunțăm public că în rezoluția Comitetului sunt idei care contrazic ceea ce spun Poliția Națională și La Liga”.

Urmează ca „liliecii” să atace decizia care le-a fost comunicată ieri. 

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Guardiola vrea să-i sufle un campion mondial lui Klopp » Cine ar fi urmașul căpitanului Gündoğan dacă germanul pleacă

Arsenal se betonează » A semnat cu jucătorul de 110 milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
contrabas3
contrabas3  •  24 Mai 2023, 15:28

Era imaginea aia din timpul scandalului în care Antonio Rudiger (jucător “de culoare”) trăgea de crybaby Vinicius să nu se mai certe cu suporterii, dar el “nu și nu”! Vinicius a devenit un nesimțit “entitled” care se crede centrul pământului, de câteva luni. Nu este meci în care să nu se certe cu cineva.

inshallah
inshallah  •  24 Mai 2023, 14:11

adicatelea, in loc de 2 cartoane rosii absolut meritate de catre cei 2 maimutoi, comisia alora l-a anulat si pe cel dat :))))) au facut si ei o vassareala

Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE
Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE  •  24 Mai 2023, 12:30

*** poate sa se comporte oricat de salbatic vrea daca spune ca a fost "victima rasismului". Astea sunt "valori europene"

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează