INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Valentin Mihăilă a spart gheața! A ajutat-o pe Parma să scoată un punct nesperat cu primul gol la club după 463 de zile

Valentin Mihăilă reduce diferența cu Palermo, 2-3 // Foto: Imago
Valentin Mihăilă reduce diferența cu Palermo, 2-3 // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 20:01 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 20:16

Valentin Mihăilă (24 de ani), titularizat în Cupă, a început partida Parma - Palermo (3-3) ca rezervă. Extrema română l-a schimbat pe Dennis Man în minutul 73, la 1-3, și a strâns scorul în minutul 90+1. Nu mai marcase de peste 15 luni la Parma, care a egalat în ultimele secunde. La oaspeți, Ionuț Nedelcearu a privit jocul de pe margine.

Dramă în LaLiga » Partidă abandonată în minutul 18, după ce un suporter a murit în tribune
SPANIA
Dramă în LaLiga » Partidă abandonată în minutul 18, după ce un suporter a murit în tribune

Un nou meci în care Parma înscrie în final de meci și câștigă un punct, după succesul din prelungiri pe terenul celor de la Spezia (1-0). De la 1-3, liderul Seriei B a revenit dramatic la 3-3 pe „Ennio Tardini", cu două goluri marcate după minutul 90! Condusă cu 0-2 și cu 1-3, echipa celor doi internaționali români a obținut o remiză foarte importantă și nesperată.

Bombardament: trei goluri după 24 de șuturi!

Semnalul revenirii a fost dat de Valentin Mihăilă. Introdus de antrenorul Fabio Pecchia în minutul 73, în locul titularului Dennis Man, fostul oltean a primit un assist involuntar de la Carpentier și a punctat din întoarcere, mingea fiind șutată chiar lângă bară. Era minutul 90+1 și gazdelor le mai rămâneau 4 minute pentru a încerca o remontada senzațională.

A fost un gol așteptat la echipa de club de 463 de zile, mai exact de pe 3 septembrie 2022, la un alt 3-3 epic într-un Genoa - Parma din Serie B, în care Mihăilă a mai semnat o pasă decisivă!

Pecchia: "Cu Mihăilă avem un om în plus"

Agenția Forza Parma l-a notat cu 6 pe Valentin: „După doar cinci minute de la intrare, a avut prima ocazie de a egala, dar mingea nu a luat traiectoria dorită. Are meritul de a fi dat speranțe fanilor, pentru ultimul gol din 90+5". Gol venit la al 24-lea șut al gazdelor către poarta sicilienilor, la care Ionuț Nedelcearu a fost, ca de obicei, rezervă nefolosită! 

Și Fabio Pecchia l-a lăudat pe Mihăilă: „Este foarte important pentru a-și regăsi condiția fizică și continuitatea. Golul îi poate da o stare de spirit mai bună și cu el avem un jucător în plus".

„Man a prins o zi mai slabă, s-a izolat în extremă"

Aceeași sursă i-a acordat 5,5 lui Dennis Man: "S-a lovit de zidul rosanero în prima repriză, dar oricum a fost între cei mai generoși. Puțin mai implicat ca de obicei, dar important în teren". Parmalive.com a fost mai critică (nota 5): "Așa cum l-am elogiat când a jucat bine, acum trebuie să scriem că merită un calificativ insuficient. Nu a intrat deloc în partidă, nici nu a reușit să câștige duelurile unu-la-unu, rămânând izolat în extremă. I-au lipsit convingerea și inspirația și n-a fost niciodată incisiv. A prins o zi slabă".

Citește și alte știri de fotbal internațional

Unde a ajuns un fost antrenor adus de Hagi la Viitorul! Pregătește o echipă națională fără victorie de un an și jumătate!
SPANIA
Unde a ajuns un fost antrenor adus de Hagi la Viitorul! Pregătește o echipă națională fără victorie de un an și jumătate!
Duelul cu Mățan l-ar fi convins să pună stop! Legenda fotbalului italian e gata să renunțe la fotbal
ITALIA
Duelul cu Mățan l-ar fi convins să pună stop! Legenda fotbalului italian e gata să renunțe la fotbal

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
observator_federal
observator_federal  •  11 Decembrie 2023, 02:06

Tot e bine că GSP nu citează (precum alte publicații de la noi) notele acordate românilor de Tuttomercatoweb - acolo unde dă interviuri sau mâcar este citat frecvent Giovani Becali, impresarul "vitreg" al lui Valentin Mihăilă. DOAR pe Tuttomercatweb Dennis Man are aceeași notă cu Vali, în rest Mihăilă are calificative mai mari (în "Parma Sport" Dennis Man are nota 5,5 iar înlocuitorul lui, Vali Mihăilă, are nota 7). .. Oricum, nu ni se spune (de ce??) că golul lui Mihăilă a fost "superb" , de parcă doar Dennis Man, Florinel Coman și Nicușor Stanciu pot primi acest calificativ - chiar și pentru pase, călcâie, driblinguri etc. Și nu ni se spune (iarăși, de ce??) că poarta lui Palermo este apărată excelent de un fotbalist care a activat și în Superliga, unul Pigliacelli, care a marcat și un gol - asta dacă tot ne ține presa noastră sportivă (fecesebistă de felul ei) cu isprăvile lui Dayro Moreno, ca să dau doar un exemplu...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  10 Decembrie 2023, 21:46

Mihaila este un jucator cu calitate ...nu se compara cu Yannis ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează