INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DORTMUND - BAYERN 1-3

Verdict în duelul titanilor din Bundesliga: „Lewandowski l-a bătut la puncte pe Haaland”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 18 august 2021 10:19 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 11:12

Robert Lewandowski (32 de ani) a fost MVP-ul Supercupei Germaniei, cu două goluri și un assist. Rivalul său, Erling Haaland (21 de ani), a jucat bine, dar a rămas cu mâna goală.

Bayern și-a adjudecat din nou Supercupa Germaniei, 3-1 cu Borussia Dortmund, în primul rând pentru că Robert Lewandowski s-a impus în confruntarea cu Erling Haaland. Considerată un veritabil „duel al titanilor", confruntarea celor doi cei mai prolifici atacanți din Bundesliga a fost marți seară la discreția polonezului. 

Dacă în etapa inaugurală din Bundesliga, Lewa punctase o singură dată, la Monchengladbach (1-1), iar norvegianul reușise o „dublă", cu Eintracht (5-2), în Supercupă s-a schimbat foaia cu 180 de grade. „Vârful" lui Bayern a bifat o „dublă" și un assist, la golul lui Müller, în timp ce Haaland a rămas cu mâna goală. Singurul gol înscris i-a fost anulat, corect, pe motiv de ofsaid. 

În consecință, Leon Goretzka a văzut "o victorie clară, la puncte", a coechipierului său. Antrenorul Julian Nagelsmann, la rându-i, a comentat: „Știm cu toți ce goluri poate marca Robert. În seara asta mi-a plăcut însă la fel de mult faptul că a alergat și s-a implicat total, inclusiv pe faza defensivă. Iar assistul pentru Thomas Müller mi s-a părut foarte inteligent".

Victorie pentru Gerd Muller!

Jucătorii ambelor echipe au purtat doliu și pe stadion s-a ținut un moment de reculegere, în memoria fostului celebru atacant al bavarezilor, Gerd Müller, decedat duminică, la 75 de ani. 

Cei de la Bayern au avut la încălzire tricouri cu numele „Bombardierului" imprimat pe spate, iar Thomas Muller, Manuel Neuer și Robert Lewandowski au prezentat publicului câte un tricou pe care era scris „Muller" sau „Danke, Gerd". Numai pentru Bayern, Müller a marcat 552 de goluri în 607 meciuri.

9Supercupe ale Germaniei are Bayern în palmares. Record

Acest trofeu e mai mult meritul lui Hansi Flick și al echipei sale decât al meu. Dar am dinți de hamster și vreau să «devorez» cât mai multe titluri.

Lewandowski și Haaland sunt doi atacanți de top. Nu pot fi opriți decât colectiv. Dacă-i marchezi individual n-ai nici o șansă în fața lor.
 - Julian Nagelsmann, antrenor Bayern

Citește și alte știri din Bundesliga:

Borussia Dortmund - Bayern Munchen 1-3 » Bavarezii câștigă Supercupa Germaniei

Suferință cumplită: Gerd Muller n-a mâncat și n-a băut în ultimele 15 zile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează