INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REFUZ

Singura ofertă recentă pe care Pițurcă spune că o regretă: „Nu m-am comportat ca un profesionist”

Victor Pițurcă
Victor Pițurcă

Articol de GSP - Publicat marti, 27 decembrie 2022 13:06 / Actualizat marti, 27 decembrie 2022 13:32

Victor Pițurcă (66 de ani) a dezvăluit că a refuzat „din prima” o ofertă tentantă, decizie pe care a regretat-o ulterior.

Victor Pițurcă este liber de contract de aproape 3 ani. Ultima dată a antrenat-o pe CSU Craiova, între septembrie 2019 și ianuarie 2020.

Între timp a primit mai multe oferte, dar le-a refuzat pe toate. Una a venit din partea Federației Siriene de Fotbal, să preia echipa națională din Siria, dar fostul selecționer al României a refuzat. A spus «nu» fără să facă o analiză amănunțită, lucru pe care a admis că-l regretă.

Postul „vânat” de Mirel Rădoi, după demisia de la Craiova: „Muncesc să ajung să antrenez această echipă”
OBIECTIV
Postul „vânat” de Mirel Rădoi, după demisia de la Craiova: „Muncesc să ajung să antrenez această echipă”

Victor Pițurcă: „Am fost sunat să preiau echipa națională din Siria”

„M-a sunat un impresar, din partea Federației Siriene de Fotbal, să preiau echipa națională. Am spus «nu», dar după 2-3 zile am regretat că nu m-am comportat ca un profesionist.

Era vorba de un contract pe termen lung, se gândiseră la mine după ce mi-au citit CV-ul, dar am spus din prima «nu», nu am vrut nici măcar să văd care e strategia. Știu că au niște jucători destul de buni în componență.

Dar ăsta a fost răspunsul meu, s-a terminat. Mi s-ar părea ciudat să ajung în Siria”, a dezvăluit Pițurcă la DigiSport.

„În Arabia Saudită, când am antrenat, m-am simțit excelent. Aș fi interesat de Zona Golfului, dar de o echipă bună. Ce oferte am primit au fost de la mijlocul clasamentului.

Vedeți CV-ul meu, am antrenat doar vreo 4 echipe, dar toate bune, valoroase. Așa am fost educat, așa mi-am dorit. Nu vreau să antrenez echipe mici”, a adăugat fostul selecționer al României.

5 echipe de cluba antrenat Pițurcă: Steaua, FCU Craiova (echipa dezafiliată), FCSB, Al-Ittihad și CSU Craiova

Nu voi mai antrena în fotbalul românesc. E clar, fără dubii. Nici nu se pune problema. 

La CFR? Să știți că am vorbit de multe ori cu Neluțu Varga, m-a sunat de foarte multe ori. 

Acum văd că vrea să-i prelungească contractul lui Dan Petrescu. Ar fi cea mai inteligentă mutare din partea lui. Dan Petrescu ar trebui să stea la Cluj 10 ani de acum încolo, ca Ferguson. Și lumea ar trebui să-l prețuiască.

- Victor Pițurcă

Siria are înfrângeri pe linie și jucători cu cote infime

Siria a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2022, a fost a cincea în grupa A din preliminariile asiatice, cu doar 6 puncte adunate în 10 meciuri. Din acea grupă s-au calificat Iran și Coreea de Sud. Peste Siria au fost și Emiratele Arabe Unite și Irak.

Siria a pierdut ultimele 6 meciuri jucate, toate amicale. A înscris doar două goluri, cu Oman (1-2) și Venezuela (1-2).

Cel mai valoros jucător sirian este atacantul Alaa Al-Dali, de la Al-Fotuwa SC, evaluat la 350.000 de euro.

Mai multe știri de actualitate: 

Preferații lui Panduru » Cel mai bun „11” al campionatului: „El a crescut cel mai mult în acest sezon” + Marea dezamăgire: „A luat-o în jos”

Dosar penal, după ce un angajat de la FCU Craiova a fost înjunghiat pe stradă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
21lva
21lva  •  27 Decembrie 2022, 19:04

Mă refeream la trofee. Vica e singurul care contează. Deși și acolo se pare că e o listă lungă de câștigători

.kuba.
.kuba.  •  27 Decembrie 2022, 17:11
Postat de Danpinalty pe 27 Decembrie 2022, 13:59

pe Piturca l-au vrut la un moment dat si Bayern Munchen, Manchester United si PSG dar acolo s-a comportat ca un profesionist si a analizat inainte sa-i refuze pentru ca nu vroiaua sa-l aduca si pe Valerica Gaman

Sau pe Florescu

Danpinalty
Danpinalty  •  27 Decembrie 2022, 17:05

Bayern Munchen l-au dorit cu insistenta dar nu s-au inteles la clauze, Piti ii vroia pe Gaman, Barboianu si pe Silviu Lung jr, si daca ii dadea Dortmund sau Leverkusen 5 boabe sa devina proprietarul lui Bayern pentru ca era clar ca Beckembauer si Uli Honess nu si-au respectat cuvantul

Vezi toate comentariile (6)
Comentează