INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA - ITALIA 4-3 DUPĂ PRELUNGIRI

VIDEO + FOTO Portugalia viitorului! Generația care a cucerit Euro U17 câștigă și la U19 după o finală fantastică » Premieră istorică

Articol de - Publicat luni, 30 iulie 2018 11:48

Portugalia este noua campioană europeană U19. S-a impus în finala cu Italia, scor 3-4 după prelungiri (2-2 în timpul regulamentar). 

Mâine după-amiază, președintele Portugaliei îi va primi la palatul Belém. Și Marcelo Rebelo de Sousa îi numește "generația de aur". Nu exagerează deloc. Acești puști născuți în 1999, antrenați de același Hélio Sousa, tocmai au cucerit al doilea lor titlu continental. 

După Euro U17, în 2016, la turneul din Azerbaidjan, câștigă acum și Euro U19, în Finlanda. Nimeni nu a mai reușit o asemenea performanță. Și vor să facă hat-trick de trofee, cu Mondialul din 2019.

Lusitanii au pierdut în grupe în fața italienilor (2-3), dar s-au revanșat în finală. Au condus cu 2-0, au fost egalați. N-au renunțat: 3-2 și 4-3 în prelungiri la capătul unui meci-thriller. 

João Filipe (Benfica) și Francisco Trincão (Braga) au fost golgeterii competiției, fiecare cu 5 goluri. Niciunul nu a debutat încă la prima echipă. Vremea lor se apropie. Cu ei, Portugalia are un viitor de aur. 

"Aceste trofee sunt incredibile, o performanță unică în Europa. Nu avem la fel de mulți jucători ca Anglia, de exemplu, dar avem calitate. Calitatea acestei generații ne-a propulsat iar în vârf"Hélio Sousa, selecționer Portugalia U19

"Ne-am împlinit visul, dar a fost mult de muncă. Avem titlul european la U17 și U19, acum vrem să cucerim și lumea. Suntem un popor umil, muncitor și ambițios, iată ce am demonstrat și noi aici"João Filipe, atacant Portugalia U19

17goluri a marcat Portugalia în 5 partide la Euro U19, o medie de 3,4 goluri pe meci

7
goluri au primit tinerii lusitani la turneul final din Finlanda (1,4 goluri pe meci)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  31 Iulie 2018, 07:00

" S-a impus în finala cu Italia, scor 3-4 după prelungiri"...greu, greu sa scrii un articol !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează