INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

VIDEO L-o mai ţine pîn' la primăvară? » Un viitor adversar al României face furori în prima ligă germană

Szalai este singurul maghiar care a reușit un hattrick în Erste Bundesliga, la finele lunii octombrie, la victoria lui Mainz (3-0) cu Hoffenheim
Szalai este singurul maghiar care a reușit un hattrick în Erste Bundesliga, la finele lunii octombrie, la victoria lui Mainz (3-0) cu Hoffenheim

Articol de - Publicat duminica, 18 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 17 noiembrie 2012 19:48

Ungurul Adam Szalai (24 de ani) deja ne dă fiori pentru meciul din martie, de la Budapesta. Vîrful maghiar este golgeter al Bundesligii, alături de Mandzukici.

Sîntem pe 3, la egalitate cu Ungaria, în grupa de calificare la Mondial. Chiar cu Ungaria vom da piept în următorul meci, programat la Budapesta, pe 22 martie 2013, iar forma arătată de unii jucători ai maghiarilor dă fiori. În pole-position este vîrful Adam Szalai, 24 de ani, care este golgeter al Bundesligii, alături de Mario Mandzukici (Bayern Munchen).

VIDEO: Vezi AICI tripla lui Szalai din meciul cu Hoffenheim

Ungurul de la Mainz (locul 8) a marcat de 8 ori în 10 etape, reuşind 60 la sută din golurile echipei în acest sezon! Atacantul de 1,93 de metri este supranumit de către fani "Ferenc Puskas", jucător de legendă al maghiarilor şi al lui Real Madrid.

A fost în curtea Realului
Puskas, fostă glorie a fotbalului mondial în anii '60, era mult mai scund, doar 1,69 metri înălţime, dar Szalai încearcă să menţină acelaşi apetit pentru a marca precum înaintaşul său celebru. Şi mai există o asemănare între cei doi. Adam şi-a încheiat junioratul la VfB Stuttgart, după care Real Madrid a achitat 500.000 de euro pentru el în august 2007.

"Galacticii" l-au trimis la "şcoală", la Real Madrid Castilla, echipa de rezerve a ibericilor, unde a marcat de 16 ori în 37 de meciuri. Spaniolii l-au împrumutat în 2010 Germania, la Mainz. A marcat împotriva lui Borussia Dortmund şi a lui Bayern Munchen, printre altele, după care s-a accidentat la genunchi în ianuarie 2011.

A stat aproape un an din cauza ligamentelor încrucişate afectate, revenind în ianuarie acest an. Dar i-a convins pe nemţi în vară să-l achiziţioneze definitiv, după ce Real Madrid a renunţat prea uşor la el.

De ce-l caută Liverpool
Convocat cu regularitate la "naţionala" maghiarilor Under 21, Szalai a debutat şi pentru prima reprezentativă, în februarie 2009. Are o medie de un gol la două partide jucate! Chiar dacă intră, uneori, în banda dreaptă. A punctat de două ori în această campanie, o dată cu Andorra (5-0) şi altă dată cu Turcia (3-1). Iar Liverpool şi-a reafirmat interesul pentru internaţionalul maghiar, dorind să reia discuţiile la iarnă pentru transferul lui Szalai.

3 milioane de euro este cota actuală a lui Szalai conform transfermarkt.de

0 goluri are Marica în Bundesliga în acest sezon în două partide disputate, în 103 minute jucate. Ciprian a înscris de 3 ori în Cupa Germaniei, plus de alte două ori la echipa "tricolorilor" în campania pentru Mondialul brazilian

Portretul pe care şi-l desenează Szalai
- "Cînd marchezi o dată este frumos. Cînd dai două goluri e senzaţional. Cînd realizezi un hattrick e fabulos! Voi păstra toată viaţa mea mingea de după meciul cu Hoffenheim, în care am marcat de trei ori în Bundesliga"

- "Nu-mi pasă să marchez doar eu. Mai important este să învingă echipa la care joc. Altfel cum să cresc? Depind de colegi, nu pot să fiu egoist. Ar fi fost mai uşor să depind doar de loviturile mele, dar atunci n-aş fi fost la fotbal"

- "Am stat aproape un an din cauza accidentării, dar m-am întors mai puternic. Eu am crezut în mine cel mai mult, unii îmi ziceau că sînt terminat. Acum ştiu la ce sînt bun şi la ce nu, mi-am învăţat limitele"

- "Ador să am succes. Dar ocaziile vin şi se duc. Contează cine eşti, cum rămîi în mintea oamenilor"

- "Celebrez golurile dansînd, mă face să mă simt bine. De exemplu, este un rapper sud-coreean, pe nume Psy, care are nişte melodii ce te prind. Uneori, îmi cînt melodiile în gînd, de aici îmi vin mişcările!"

- "Se spune că aş putea juca la un nivel mult mai înalt decît la Mainz. Dar eu mă simt bine la Mainz, cred că aici pot să mă dezvolt şi să devin şi mai puternic".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
redgofcd
redgofcd  •  18 Noiembrie 2012, 20:37

Este cel mai eficient atacant din europa in acest moment. Ma refer la raportul suturi pe poarta/goluri. Mai cititi si presa internationala. O sa fie foarte greu meciul cu Ungaria, dar sper sa reuseasca sa invinga. Terminati cu remarcile rasiste, ca va ia dracu' de nu, imbecililor.

gerula666
gerula666  •  18 Noiembrie 2012, 15:02

Avem destui fundasi buni pentru asta. ROmania daca merge la Bozgori, trebuie sa mearga cu gandul la victorie si sa joace un 3-4-3 precum Barca si Steaua. 3 Fundasi centrali: S.Radu-GOIAN(Gaman)-Chiriches(Gardos) 2 pe laterale: Latovlevici,RAT, sauCHipciu, Matel, Luchin. Linia de mijloc: Bourceanu-rupator, Nistor-pasator(Pintili). In fata pe laterale, au de unde alege. B.Stancu, Torje,Maxim,AD.Popa,Alexe..ect In Fata la bataie unul dintre ei: Marica, Mutu, M.Niculae, ect. IN fotbalul modern, nimeni nu se asteapta ca un fundasi central sa durce si sa dribleze, pana in careul advs', a se vedea Mascherano, Pique la Barca sau Gardos si Chiriches la Steaua. Cu Ungurii vrem la fel, sa ii bagam

bereszs
bereszs  •  18 Noiembrie 2012, 09:08
Postat de george2123 pe 18 Noiembrie 2012, 02:52

da-l ma in kkt ca doar nu o fi Messi sau Ronaldo

nu , e doar profesorul lui marica ( sau marisca ?)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează