INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA SUD-AMERICANĂ

VIDEO Le-au pus pistolu-n piept! » Finala Sao Paulo - Tigre abandonată la pauză. Oaspeţii, ameninţaţi cu arma şi bătuţi la vestiar!

Primele ciocniri au avut loc chiar pe teren +4   FOTO
Primele ciocniri au avut loc chiar pe teren

Articol de - Publicat vineri, 14 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 13 decembrie 2012 21:16

Argentinienii n-au mai ieşit pentru repriza secundă şi Sao Paulo a sărbătorit cîştigarea trofeului. Meciul va avea însă ”prelungiri” la CONMEBOL.

Autogol grotesc al Braziliei cînd au mai rămas doar 18 luni pînă la startul Mondialului pe care-l va găzdui. Disputat miercuri noapte pe Morumbi, stadion pe care se va juca şi în 2014, returul finalei Cupei Sud-Americane, Sao Paulo - Tigre, a fost abandonat după numai o repriză, la scorul de 2-0 pentru gazde (0-0 în prima manşă). Motivul: violenţele petrecute pe teren şi în pauză, la cabine.

Asalt la vestiar?
În finalul primei părţi, fundaşul lui Tigre, Orban, i-a aplicat un cot în figură lui Lucas (Sao Paulo). Iar în prelungirile acesteia, s-a produs o încăierare generală şi arbitrul Enrique Osses i-a eliminat pe brazilianul Miranda şi pe argentinianul Gaston Diaz. La vestiare, scandalul s-a reaprins şi mai violent. Potrivit unor martori oculari, oaspeţii ar fi încercat să ia cu asalt cabina adversarilor, dar au intervenit agenţii de securitate ai stadionului.

Agresaţi de poliţie
Argentinienii susţin însă altceva. "Cîţiva stewarzi i-au luat la bătaie pe jucătorii mei şi ei au încercat să se apere. Vreme de un sfert de oră s-au luptat. Apoi au apărut poliţiştii, au intrat peste noi în vestiar şi ne-au lovit cu bastoanele. O nebunie!", a povestit antrenorul lui Tigre, Nestor Gorosito. Iar responsabilul cu securitatea oaspeţilor, Ruben Pasquini, l-a completat: "A fost o ambuscadă. Ne-au aşteptat. Mijlocaşul Ruben Botta e rănit la ochi. Portarului Abil i-au pus pistolul în piept şi Gaston Diaz e de asemenea lovit".

Fac plîngere
Arbitrul n-a văzut nimic din cele întîmplate. Însă, cînd a chemat echipele de la vestiare, pentru repriza secundă, oaspeţii nu şi-au făcut apariţia. Degeaba a negociat cu ei. După jumătate de oră de aşteptare a pus punct partidei şi Sao Paulo a demarat sărbătorirea trofeului. Prea devreme, după cum susţine preşedintele lui Tigre, Sergio Massa: "Noi nu vrem să pierdem sau să cîştigăm la masa verde, dar Federaţia argentiniană va depune o plîngere la confederaţia CONMEBOL".

Sînge pe pereţi!
Televiziunea argentiniană a prezentat imagini din vestiarul lui Tigres unde se putea vedea sînge pe pereţi. Iar ziarul Clarin a amintit că în preziua finalei, oaspeţii au fost împiedicaţi să se antreneze pe Morumbi.

"E una dintre cele mai ruşinoase pagini din istoria fotbalului brazilian. Am venit pentru fotbal, nu la război" (Sergio Massa, preşedinte Tigre)

"Am auzit ceva despre cele întîmplate şi am văzut cîţiva jucători de la Tigres răniţi. Dar nu ştiu cine le-a provocat leziunile" (Enrique Osses, arbitrul finalei)

"Arbitrul a abandonat partida fiindcă nu se mai putea juca. E ruşine că o finală continentală se încheie aşa" (Romer Osuna, observator CONMEBOL)

"Chiar nu ştiu ce s-a întîmplat. Dar jucătorii lui Tigres au venit în Brazilia să se bată, nu să joace fotbal" ( Rogerio Ceni, portar Sao Paulo)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează