INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIUL PUȘKAȘ

VIDEO Reacția emoționantă a familiei lui Wendell Lira după victoria în fața lui Messi și Florenzi la Premiul Pușkaș + declarația măgulitoare a lui Neymar

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 12 ianuarie 2016 17:30

Wendell Lira a cîștigat Premiul Pușkaș pentru cel mai frumos gol din 2015, învingîndu-i pe Messi și pe Florenzi și a urcat pe scenă vizibil emoționat și fericit pentru distincție.

Fotbalistul de 27 de ani, care acum evoluează la Vila Nova, în Brazilia. Golul cu care a cîștigat Premiul Pușkaș l-a marcat pentru fosta sa echipă, Goianesia, echipă din liga a IV-a din Brazilia.

E cea mai frumoasă zi din viața mea. Vreau să-i mulțumesc, în primul rînd, lui Dumnezeu pentru momentul ăsta unic din viața mea. E minunat să pot fi aici, alături de jucătorii care-mi sînt idoli, pe care îi știam doar de la TV sau din jocurile video. Vreau să mulțumesc familiei, națiunii braziliene care m-a votat, soției și fiicei mele. Ele sînt totul pentru mine.

Aș vrea să citez un pasaj din Biblie: "Cînd a apărut Goliat, toți se uitau la el și vorbeau despre cît e de mare și de puternic și cum nimeni nu-l poate învinge. David s-a uitat la el și a zis: «El e foarte mare, deci nu am voie să ratez». Așa trebuie să reacționăm cu toții în viață. Vă mulțumesc mult tuturor! Wendell Lira

 

Familia fotbalistului a trăit cu emoție momentul decernării premiului. Vezi aici cum au reacționat!

Neymar a ținut să-și felicite compatriotul și i-a și "botezat" golul: "Eram într-o parte a scenei și am fost cu adevărat emoționat să văd că Wendell a cîștigat premiul. Merita să cîștige și îl felicit. Dumnezeu nu dă un premiu ca ăsta oricui. I-am spus lui Wendell Lira că mi-a plăcut golul lui și am îndrăznit să-i și dau un nume. E un fel de « Karate Kid». Nu știu cum l-a reușit, dar e genial.

Învingătorul i-a răspuns starului Barcelonei: "Îi mulțumesc lui Neymar pentru cuvintele lui, e un tip fantastic, modest și în scurt timp va cîștiga și el Balonul de Aur. E primul lui an pe podium, dar de anul care vine cred că se va impune".

Cînd avea 18 ani, AC Milan a vrut să-l transfere, oferind 6 milioane de euro pentru atacant. Goias, fosta echipă a lui Wendell, a refuzat propunerea.

Au urmat apoi accidentări grave pentru fotbalist, în 2008 și 2010 și jucătorul a vrut să pună capăt carierei în 2012, urmînd să fie chelner, dar familia l-a încurajat să continue ca fotbalist.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează