INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Război între clubul din Spania și Vinicius, după declarația dată de fotbalist în fața instanței: „Minciuni nefondate! Să se rectifice public”

Vinicius Junior, în drumul spre Tribunal // foto: Imago Images
Vinicius Junior, în drumul spre Tribunal // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 05 octombrie 2023 18:06 / Actualizat joi, 05 octombrie 2023 18:38

Vinicius Junior (23 de ani) a declarat astăzi în fața instanței că a fost abuzat rasist de tot publicul de pe Mestalla, în timpul meciului Valencia - Real Madrid 1-0 de pe 21 mai ♦ „Liliecii” au reacționat printr-un comunicat dur, în care taxează presupuse „erori și minciuni nefondate” în declarația fotbalistului brazilian.

CONTEXT

  • Pe 21 mai, în Valencia - Real Madrid 1-0, Vinicius i-a reclamat arbitrului că a auzit strigându-i-se în repetate rânduri „mono”, adică maimuță.
  • Spre finalul partidei, Vinicius a amenințat că iese de pe teren. I-a arătat „centralului” exact persoanele care-l jigneau din peluză, chiar în spatele porții, și i-a spus acestuia: „Dacă nu ei nu se opresc, mă opresc eu. Refuz să mai joc”. 
  • După meci, Vinicius a răbufnit: „Nu e prima oară, nici a doua, nici a treia. Rasismul e normal în LaLiga. Liga spaniolă crede că e normal, federația, la fel, iar adversarii încurajează rasismul. Regret mult. Campionatul care le aparținea cândva lui Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano și Messi este astăzi terenul rasiștilor”.

În urma incidentelor din mai a fost deschis un dosar care anchetează acuzațiile de rasism lansate de tabăra lui Vinicius.

Astăzi, fotbalistul lui Real Madrid a fost audiat în cadrul unei videoconferințe de judecătorul repartizat dosarului. Pe parcursul acesteia, Vinicius a afirmat că scandările rasiste au venit „dintr-o mare parte a peluzei”, acuzație care nu le-a picat deloc bine celor de la Valencia.

Rednic a făcut scandal la conferință: „Dacă dau un telefon, a zburat de-acolo!”
UTA
Rednic a făcut scandal la conferință: „Dacă dau un telefon, a zburat de-acolo!”

„Război” în Spania, după declarația dată de Vinicius în fața instanței

În replică, clubul de pe coasta de est a Spaniei a emis un comunicat în care respinge categoric acuzațiile lui Vinicius. În continuare, îl redăm integral:

Având în vedere informațiile cu privire la presupusa declarație acordată în instanță de fotbalistul Vinicius Junior, cum că întreg stadionul Mestalla a scandat insulte rasiste la adresa lui în meciul dintre Valencia și Real Madrid de sezonul trecut, clubul dorește să-și exprime surprinderea, respingerea și indignarea.

Precum a recunoscut antrenorul Carlo Ancelotti, în niciun caz comportamentul rasist nu poate fi generalizat, atribuit întregului public.

Clubul este complet conștient de seriozitatea acestei situații. Rasismul nu are loc în fotbal și în societate, dar nu putem lupta contra lui cu erori sau cu minciuni nefondate.

Această problemă necesită implicarea tuturor, iar Valencia înțelege că trebuie să fie scrupulos de precisă și responsabilă în astfel de cazuri.

Suporterii Valenciei nu pot fi calificați drept rasisți, iar clubul Valencia solicită ca Vinicius să-și rectifice public presupusa declarație din această dimineață.

- Valencia CF

Tot din fotbalul internațional: 

„Și-a atras gloria într-o acțiune strategică” » Pașcanu, lăudat după primul gol în tricoul lui Sporting Gijon!

Băgat în ședință la Neftchi, Adi Mutu a făcut o promisiune

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează