INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Wayne Rooney a explicat de ce Manchester United s-a prăbușit după retragerea lui Sir Alex Ferguson » Ce făcea diferit legendarul antrenor în perioada de glorie a clubului

Wayne Rooney și Sir Alex Ferguson, foto: Imago
Wayne Rooney și Sir Alex Ferguson, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 aprilie 2022 10:04 / Actualizat miercuri, 06 aprilie 2022 10:37

Wayne Rooney (36 ani), fostul mare atacant al lui Manchester United, a comentat situația dificilă prin care trece clubul de pe Old Trafford în acest sezon. Actualul antrenor a analizat, totodată, motivele pentru care clubul din nordul Angliei nu a mai avut rezultatele dorite după retragerea lui Sir Alex Ferguson.

Legendarul tehnician scoțian s-a retras din activitate la sfârșitul sezonului 2012-2013, câștigând atunci titlul în Anglia cu Manchester United, ultimul pentru formația de pe Old Trafford.

Din acel moment însă, lucrurile nu au mai funcționat, iar „Diavolii roșii” s-au mulțumit cel mult cu locul 2 în campionat, dar fără a avea vreo șansă reală la câștigarea titlului în toți acești ani, chiar dacă au adus antrenori de renume precum Louis van Gaal sau Jose Mourinho.

Wayne Rooney a explicat de ce Manchester United s-a prăbușit după „era Ferguson”

Fostul mare atacant e de părere că problemele de la United se vor rezolva, dar e nevoie de mai mult timp, explicând totodată ce făcea diferit Sir Alex Ferguson față de antrenorii aduși după retragerea sa.

„Mereu m-am gândit la Manchester United ca la un club special, un club foarte diferit față de toate celelalte. E nevoie de timp pentru a reveni acolo unde merită. 

Sir Alex Ferguson a fost un adevărat conducător pentru United. A avut o relație excelentă cu jucătorii, cu oamenii din staff, cu oamenii de la academie, el conducea tot. 

Când un astfel de om părăsește clubul, se produce o schimbare importantă. Pe Alex Ferguson este imposibil să-l înlocuiești, iar noi, jucătorii cu experiență, știam încă din acel moment că va urma o perioadă foarte dificilă pentru club. 

Louis van Gaal și Jose Mourinho sunt antrenori foarte buni, dar nu cred că s-au implicat la academie. La Mourinho, cel puțin, a fost o diferență colosală între prima echipa și jucătorii din cadrul academiei, ceea ce nu se întâmpla niciodată în «era Ferguson»”, a explicat Wayne Rooney pentru Sky Sports.

13 titluria cucerit Sir Alex Ferguson în Premier League alături de Manchester United

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Simeone, după meciul cu City, în care Atletico Madrid nu a șutat la poartă: „Nu ne e rușine” » Guardiola: „Au jucat 5-5-0”

VIDEO + FOTO Autobaza lui Simeone n-a rezistat decât o oră! Cum s-a descurcat Kovacs în Manchester City - Atletico Madrid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează