INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Vine „Sfinxul”! După Newcastle, un alt club din Premier League ar putea fi preluat de un miliardar + prima țintă, un român?

West Ham e pe locul 4 în Premier League / foto: Guliver/Getty Images
West Ham e pe locul 4 în Premier League / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 octombrie 2021 10:20 / Actualizat vineri, 29 octombrie 2021 13:26

După ce Newcastle a fost preluată de misteriosul Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, un alt club din Premier League, West Ham United, ar putea să aibă parte de un nou investitor în viitorul apropiat. 

Daniel Kretinsky, un cunoscut miliardar ceh, e în discuții avansate pentru a prelua 27% din pachetul de acțiuni de la West Ham, anunță The Sun. Clubul „ciocănarilor” e scos la vânzare de mai bine de un an de zile, fiind evaluat la aproximativ 700 de milioane de lire sterline.

„Sfinxul” Daniel Kretinsky se pregătește să preia West Ham United

West Ham traversează un moment grozav în Premier League, unde se află pe locul 4, însă în birouri nu e deloc liniște. Actualul investitor principal, David Sullivan, care deține 51,5% din ațiuni, încearcă să vândă clubul, însă toate încercările au fost până acum sortite eșecului. 

În vară, grupul Nasiv Piriyev's PAI Capital a înaintat două oferte concrete, ambele refuzate de Sullivan. 

Acum, negocierile ar fi avansate cu cehul Daniel Kretinsky, cel care e și coproprietar și președinte la Sparta Praga, formația la care evoluează și românul Florin Niță

Vine „Sfinxul”! După Newcastle, un alt club din Premier League ar putea fi preluat de un miliardar + prima țintă, un român?
Daniel Kretinsky (Sursă foto: Imago Images)

Afacerile lui Kretinsky depășesc granițele fotbalului. Poreclit „Sfinxul”, acesta se mândrește cu un portofoliu remarcabil: deține inclusiv 49% din prestigiosul cotidian francez Le Monde. Conform The Athletic, acesta ar deține și 15% din Royal Mail, cunoscutul serviciu poștal britanic. 

Iar Forbes estimează că averea lui Kretinsky e una impresionată, aproximativ 3 miliarde de lire sterline. Acesta a preluat deja 27% din West Ham, iar planul lui e să preia pachetul majoritar de acțiuni.

Stanciu, țintă pentru West Ham? 

În ultima perioadă, West Ham i-a transferat de la Slavia Praga pe cehii Tomas Soucek și Vladimir Coufal, iar achizițiile din acea zonă ar putea continua.

Kretinsky era la Sparta Praga în momentul în care Nicolae Stanciu (28 de ani) a fost cumpărat de cehi de la FCSB. Între timp, liderul naționalei a ajuns la rivala Slaviei, de unde ar putea pleca însă în perioada următoare, conform spuselor agentului Anamaria Prodan

Vine „Sfinxul”! După Newcastle, un alt club din Premier League ar putea fi preluat de un miliardar + prima țintă, un român?
Nicolae Stanciu

Astfel, Stanciu ar putea reprezenta o eventuală țintă pentru Kretinsky. Inclusiv site-ul football.london lansează ipoteza unui transfer al lui Stanciu la „ciocănari”, în cazul în care Kretinsky ar deveni numărul unu la West Ham.

David Moyes a dus-o pe West Ham pe locul 4 în Premier League

Până acum, West Ham e una dintre marile surprize ale sezonului din Premier League. „Ciocănarii” se află pe locul 4, cu 17 puncte, la doar cinci lungimi în spatele liderului Chelsea.

Formația antrenată de reputatul David Moyes are un lot cotat de Transfermarkt la 354 de milioane de euro, iar din echipă nu lipsesc vedete precum Alphonse Areola, Tomas Soucek sau Andriy Yarmolenko.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Analiza lui Nicolas Anelka asupra jocului dezamăgitor al lui PSG: „Îl criticăm pe Neymar, dar putem face același lucru și cu Messi”

Borussia Dortmund i-a găsit deja înlocuitor lui Haaland: un jucător cu mamă româncă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
wrx.
wrx.  •  30 Octombrie 2021, 08:04

Repede l-ați “lipit” pe Stanciu la West Ham :))))) Stanciu este sub Pablo Fornals sau chiar rezerva Lanzini! Lăsați vrăjeala românească de doi bani! Pentru fotbaliștii romani, Vestul se oprește in Polonia sau Cehia :)))))

1ianuarie
1ianuarie  •  29 Octombrie 2021, 23:25
Postat de remarque pe 29 Octombrie 2021, 14:42

pentru ca in Anglia fotbalul e un fenomen social. Stadioane pline, suporteri numerosi, bani multi. In Anglia nu tine toata lumea cu o singura echipa. Fiecare club are fanii luinumerosi si fideli, chiar si in orasele mici oamenii tin cu echipa orasului indiferent de liga in care joaca. In Anglia nu sunt suporteri de rezultat, nu vezi ”fani” Barcelona. Asta produce rivalitate iar rivalitatea produce interesul sponsorilor. La noi au fost eliminate rivalitatile, prima liga e construita pe clone si pe sateliti. Asta am semanat, asta culegem

La noi se mai joacă sportul numit fotbal?!?

remarque
remarque  •  29 Octombrie 2021, 17:05
Postat de freddy pe 29 Octombrie 2021, 16:00

De acord cu tine. Dar chiar si asa. E nerusinat de bogat campionatul ala.

Da, sumele au devenit aberante. Dar un meci vazut pe viu acolo e de tinut minte. Probabil se vor depasi si bornele actuale si nimeni nu stie pana unde se va ajunge

Vezi toate comentariile (12)
Comentează