INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

Principala țintă a lui Liverpool pentru banca tehnică surprinde: „Nu mă interesează”

Jurgen Klopp // foto: Guliver/gettyimages
Jurgen Klopp // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 26 ianuarie 2024 18:00 / Actualizat vineri, 26 ianuarie 2024 20:09

Jurgen Klopp (56 de ani) a anunțat că pleacă de la Liverpool la finalul sezonului. Principala țintă a „cormoranilor” pentru înlocuitorul lui este Xabi Alonso, antrenorul lui Bayer Leverkusen.

Fostul fotbalist al lui Liverpool a fost întrebat deja de plecarea neamțului și posibilitatea de a-l înlocui și a fost tranșant: nu se gândește decât la Bayer.

„A fost o surpriză pentru mine. Respectul și admirația mea față de Jurgen Klopp au crescut tot mai mult în ultimii ani. Nu doar pentru ce a reușit la Liverpool, ci și pentru modul în care a făcut-o.

Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool. Ce urmează
LIVERPOOL
Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool. Ce urmează

Speculațiile sunt normale acum. Dar atenția mea se concentrează către Bayer Leverkusen. Am o mare motivație de a reuși aici. Sunt foarte mulțumit la club, foarte fericit. Nu mă gândesc la ce va fi în luna mai, eu vreau să-mi ajut jucătorii pentru meciul următor, cu Gladbach. 

Principala țintă a lui Liverpool pentru banca tehnică surprinde: „Nu mă interesează”
Xabi Alonso/ foto Imago Images

E dificil și intens, dar e o aventură minunată cu Leverkusen și fac tot posibilul ca jucătorii mei să fie pregătiți de orice. Nu știu ce va veni după. Ca să fiu sincer, nu e momentul să mă gândesc la următoarea etapă din cariera mea. 

Mă gândesc la timpul prezent. Unde sunt acum. E locul potrivit, e un loc grozav. Asta e tot ce pot spune. Tot ce mă interesează e ca sâmbătă să jucăm bine și să merităm victoria. Nu știu ce va fi pe viitor și nici nu mă interesează acum”, a spus Xabi Alonso.

Xabi Alonso, principala țintă a lui Liverpool

Xabi Alonso are un sezon fantastic la Leverkusen și e pe primul loc în Bundesliga, fără înfrângere. Tocmai din acest motiv, el a atras atenția cluburilor mari ale Europei, în special a celor la care a jucat: Liverpool, Real Madrid, Bayern.

Alonso are acum o șansă mare să ajungă în Premier League. Cum Ancelotti a prelungit cu Real Madrid, o ușă e închisă. Poate profita de plecarea lui Klopp, e dorit și de cei de la Liverpool, iar în vară ar putea face pasul în Premier League, la echipa alături de care a câștigat Liga Campionilor în 2005.

Alonso are o clauză specială cu Leverkusen, conform căreia poate pleca la Bayern, Real sau Liverpool. Orice altă echipă trebuie să negocieze cu Bayer dacă îl vrea pe spaniol.

Xabi e principalul favorit să îi ia locul lui Klopp, potivit Sky Sports. Alte nume pe listă ar fi Roberto De Zerbi, antrenorul lui Brighton și fostul jucător de la CFR Cluj, Thomas Frank (Brentford), Julian Nagelsmann (selecționerul Germaniei) și Pep Lijnders (secundul lui Klopp), potrivit Express.

Lijnders vrea să devină antrenor principal, după ce a lucrat alături de Jurgen Klopp ca secund. El ar fi varianta cea mai la îndemână pentru conducerea lui Liverpool.

Xabi Alonso a șocat lumea fotbalului

Xabi Alonso, fost fotbalist uriaș, campion mondial și european, a preluat-o pe Leverkusen în vară. De atunci, are 15 victorii și 3 egaluri în 18 etape din Bundesliga și e pe primul loc, cu 48 de puncte, 4 peste Bayern Munchen.

Bayer a câștigat 24 de meciuri în total în acest sezon, a remizat în 3 rânduri și nu a pierdut niciodată, în toate competițiile. Are 85 de goluri marcate și 20 primite în toate competițiile, iar sistemul folosit e 3-4-3.

VIDEO. Jurgen Klopp a anunțat că pleacă de la Liverpool

Citește și:

Reacția fostului jucător de la Liverpool după plecarea lui Klopp: „Credeam că va mai dura câțiva ani”
LIVERPOOL
Reacția fostului jucător de la Liverpool după plecarea lui Klopp: „Credeam că va mai dura câțiva ani”
Mărturia unui star din Premier League, anchetat pentru pariuri ilegale: „Nu pot nega. Am făcut o greșeală!”
ANGLIA
Mărturia unui star din Premier League, anchetat pentru pariuri ilegale: „Nu pot nega. Am făcut o greșeală!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ali.bec
ali.bec  •  26 Ianuarie 2024, 19:45

“ Jurken Klopp ” … gesepistii nu se dezminte.

VardyParty
VardyParty  •  26 Ianuarie 2024, 18:22

Cam slabuts cu traducerea baietsi... Si, in alta ordine de idei, ce 3buia sa spună ala; "am bilete de Liverpool luate acum 2 ore" , ""sunt roshu pana la moarte"? Cam ce răspuns mai aproape de ce a zis (e drept, nu in limba romana, ca sa va vie ușor) vreți, ca sa zică (indirect) "Liverpool nu se refuza, e in aproape aceeași liga cu Steaua. Cum care Steaua?"

Vezi toate comentariile (2)
Comentează